"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

Βασίλης Γιαγιάκος: “Bαρύ έμφραγμα” στην Τρικαλινή οικονομία

lafarm

Σχετικά άρθρα

GIAGIAKOS

Kραυγή αγωνίας από το Επιμελητήριο Τρικάλων για την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στην επιχειρηματικότητα . Με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων k Bασίλης Γιαγιάκος προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη περιγράφει την κατάσταση ως εξής :

Κύριε Υπουργέ
Οι τελευταίες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα (κλείσιμο τραπεζών, περιορισμός αναλήψεων και διακίνησης κεφαλαίων) αποτελεί μια οικονομική συνθήκη απολύτως καταστροφική για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Σημαντικοί τομείς της τοπικής μας οικονομίας όπως οι εξαγωγές, τουρισμός, αγροτική οικονομία οδηγούνται σε πλήρη στραγγαλισμό και αφανισμό.
Η περιοχή μας παράγει πλήθος αγροκτηνοτροφικών προϊόντων καθώς και μεταποιημένα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα με εξαγωγικό προσανατολισμό.
Ο τουρισμός αποτελεί επίσης ένα τομέα σημαντικό για την περιοχή μας και βρίσκεται χρονικά σε περίοδο αιχμής.
Οι ανωτέρω τομείς, είναι προφανές ότι αδυνατούν να λειτουργήσουν υπό τις παρούσες συνθήκες.
Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής μας οδηγείται σε πλήρη απόγνωση. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων οδηγούνται στην ανεργία και την κοινωνική απομόνωση.
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια σε συνεργασία με τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την ομαλοποίηση της λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος, την σταθεροποίηση της αγοράς και των συναλλαγών και την επαναλειτουργία της οικονομίας μας.

Δ.Σ. Επιμελητηρίου Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης