"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Βεβήλωσαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος – Καταδίκη από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ), καλώντας τους φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας να τηρήσουν σαφή και απροκάλυπτη στάση καταδίκης της ενέργειας αυτής και κάθε ενέργειας αντισημιτισμού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «το βράδυ της 30ης Οκτωβρίου, γνωστή νέοναζιστική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, άφησε πάνω στο Μνημείο την ταυτότητά της».

Το ΚΙΣ καλεί τις δημοτικές και κρατικές Αρχές να προστατεύσουν αποτελεσματικά το Μνημείο Ολοκαυτώματος της πρωτεύουσας ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα. Ζητάει επίσης από τη Δικαιοσύνη να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες ώστε να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Τη σημερινή βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην Αθήνα καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, ζητώντας τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Μνημείου.

“Η αποτύπωση του συμβόλου της νεοναζιστικής οργάνωσης ‘Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές (ΑΜΕ)’ προσβάλει όχι μόνο τη Μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων, μεταξύ των οποίων και 60.000 Έλληνες, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, αλλά και αυτούς που, παρά τα όσα έζησαν, επέστρεψαν στην Ελλάδα, ξαναχτίζοντας τις ζωές τους από τις στάχτες του πολέμου” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι στις 27 Ιουνίου το μνημείο είχε δεχθεί εκ νέου επίθεση από αγνώστους ρατσιστές. Το Μνημείο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των 60.000 Ελλήνων Εβραίων που βρήκαν τραγικό θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, με δαπάνες της οποίας κατασκευάστηκε, το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων το 2010, ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης της Αθήνας και να θυμίζει στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης το στυγερότερο μαζικό έγκλημα της σύγχρονης ιστορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης