"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Βολιδοσκοπήσεις για μείωση των πλεονασμάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 2020, με φόντο τις εκκρεμότητες του 4ου κύκλου της μεταμνημονιακής αξιολόγησης, αναμένεται να παρουσιάσει στο σημερινό Eurogroup ο Χρήστος Σταϊκούρας, καθήμενος για πρώτη φορά, ως υπουργός Οικονομικών, στο τραπέζι του Συμβουλίου.

Βέβαια, το σημερινό Eurogroup δεν πρόκειται να λάβει κάποια συγκεκριμένη απόφαση για την Ελλάδα. Το μόνο το οποίο θα κάνουν οι 19 εκπρόσωποι του συμβουλίου είναι να ακούσουν τον Ελληνα υπουργό, ο οποίος θα τους παρουσιάσει τον προγραμματισμό της νέας κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

Εμφαση από την ελληνική πλευρά θα δοθεί στις νομοθετικές παρεμβάσεις, που αφορούν την τόνωση της ανταγωνιστικότητας, τη μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα και στις επιχειρήσεις, αλλά και την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων με όχημα τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Δεύτερη αποστολή του υπουργού στο Eurogroup είναι να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων σχετικά με την επιδίωξη της Αθήνας για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό το νόημα έχουν άλλωστε και οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Χρήστου Σταϊκούρα με πρόσωπα-κλειδιά των θεσμών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί διαδοχικά με την πρόεδρο της Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης (SRB) Ελκε Κένινγκ, τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τον επικεφαλής του ESΜ Κλάους Ρέγκλινγκ, τον αντιπρόεδρο της EBRD Πιερ Χεϊλμπρόν και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης