"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

“Βορεινό παράθυρο” – βραδινή απόλαυση: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Βέρας Βασιλείου- Πέτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με το λάξεμα της τέχνης της και τη διείσδυση σε πτυχές της ζωής να κυριαρχούν, η νέα ποιητική συλλογή της Βέρας Βασιλείου – Πέτσα παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου στα Τρίκαλα. Το «Βορεινό Παράθυρο», ένα μείγμα ποίησης, πεζών και ουσιαστικά, στίχων για μελοποίηση, παρουσιάζει στιγμές που κάθε ένας μας έχει ζήσει ή έχει σκεφτεί. Καθημερινό αλλά συνάμα «εσωτερικό», το νόημα των στίχων εκφράζει σκέψεις που έχουμε κάνει. Γι’ αυτό και πολλοί στίχοι εγγράφηκαν σε cd, έγιναν συνθέσεις από τους Λίνο Κόκοτο, Μιχάλη Τερζή, Πάνο Μπούσαλη και Νεοκλή Νεοφυτίδη, και τραγουδήθηκαν ήδη από τους Νένα Βενετσάνου, Παντελή Θαλασσινό, Λιζέτα Καλημέρη, Πάνο Μπούσαλη και Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Οπότε, το «Βορεινό Παράθυρο» δεν θα μπορούσε να μη συναντήσει μια κατάμεστη αίθουσα, στον «Μανδραγόρα». Δεκάδες τρικαλινοί άκουσαν την ποιήτρια Ρόρη Μάτη και τη φιλόλογο Ντίνα Φούντα-Βαρσάνη να αναλύουν πτυχές του έργου, απόλαυσαν τους ηθοποιούς Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο, Σάκη Μπιλιάλη, Βίκυ Ιακωβάκη, να αποδίδουν στίχους και τις ποιήτριες Ελένη Αλεξίου και Βάσω Χριστοδούλου, να απαγγέλλουν, ενώ βασικά στοιχεία έδωσε ο Κώστα Κοτρώνης, του βιβλιοπωλείου “Κηρήθρες”.
Η δε μεγάλης διάρκειας παρουσίαση, ντύθηκε εξαίρετα από μουσικό σχήμα, το οποίο απέδωσε τις συνθέσεις. Το ενδιαφέρον ήταν ότι η ροή ήταν κανονική, χωρίς να κουράζει (οφείλεται και στη συντονίστρια Νάνσυ Χριστάνα) αλλά και στην ουσία των στίχων.

Θανάσης Μιχαλάκης

vera vera1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης