"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala

“Βουλιάζει” η Τρικαλινή αγορά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ιδιαίτερα χαμηλή κίνηση επιβεβαίωσε η έρευνα που διεξήχθη από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων σε επιχειρήσεις της πόλης για την κίνηση στην αγορά την περίοδο των εκπτώσεων του Ιανουαρίου. 
Στην ερώτηση πως κινήθηκαν την περίοδο των εκπτώσεων,
–    το 88% απάντησε ότι υπήρξε μεγάλη πτώση σε σχέση με πέρυσι, που τις περισσότερες φορές ξεπερνά το 30%
–    το 10% ανέφερε πως ήταν στα ίδια επίπεδα,
–    ενώ ένα 2% απάντησε ότι υπήρξε μικρή άνοδος ως 10%.
Στην ερώτηση για ποιο λόγο θεωρούν ότι δεν κινήθηκε η αγορά, το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε πως ο κύριος λόγος είναι και τα άσχημα καιρικά φαινόμενα στην αρχή των εκπτώσεων, αλλά και η έλλειψη οικονομικής ρευστότητας. Επιπλέον, στην ερώτηση σχετικά με το ποιο δεκαήμερο του Ιανουαρίου ήταν το πιο αποδοτικό, το 65% ανέφερε το δεύτερο δεκαήμερο, ενώ ακολούθησε το 35% υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία διαφορά μεταξύ τους και πως τα δύο δεκαήμερα ήταν «τραγικά».
Ο μέσος όρος των εκπτώσεων που προσέφεραν οι επιχειρήσεις της πόλης είναι από 30% ως 50%, αλλά η διάθεση των συναδέλφων είναι να αυξήσουν περισσότερο τα ποσοστά. Τέλος, ο μέσος όρος του ποσού των αποδείξεων ανά πελάτη έχει μειωθεί αισθητά σε σχέση με πέρυσι, ξεπερνώντας το 15%.
Δυστυχώς, η νέα χρονιά ξεκίνησε με τις χειρότερες συνθήκες για την αγορά μας, καθώς η αναιμική ρευστότητα, αλλά και η κακοκαιρία, είχαν ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο το οικονομικό περιβάλλον και διογκώνοντας τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων θέλει να ευχαριστήσει τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά και το καταναλωτικό κοινό των Τρικάλων που συνεχίζει αδιάκοπα να στηρίζει τις επιχειρήσεις μας, προσφέροντας πολλά στην τοπική οικονομία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης