"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Βρέθηκε η σωρός γαλλίδας ορειβάτισσας 4 χρόνια μετά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη σορό γαλλίδας ορειβάτισσας που αγνοούταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανακάλυψε τυχαία ορειβάτης στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο, την ίδια ώρα που άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας, στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, προσπαθούν να προσεγγίσουν στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά της.

Με βάση τα έγγραφα που έφερε, πρόκειται για γαλλίδα υπήκοο, που αγνοούταν στον Όλυμπο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010. Τότε είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση η οποία διήρκησε πολλές μέρες με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα διασωστών και ορειβατών για την ανεύρεση της, χωρίς αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα που χάθηκε η 37χρονη γαλλίδα επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.

Παραλλήλως, στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το μεσημέρι με τη συνδρομή διασωστών μια ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, ενώ βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο. Οι διασώστες μετέφεραν την ασθενή με φορείο έως ένα σημείο αρκετά χαμηλότερα και στη συνέχεια οδικώς στην Κατερίνη.

Επιπλέον, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη μεταφορά ενός ακόμη άνδρα με κάταγμα στο πόδι από το Φαράγγι του Ενιππέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης