"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για την κατάσχεση του 1,4 εκατ. της ΔΕΥΑΜΒ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αριστείδης Σαββάκης κατά της ΕΡΓΗΛ και της Τράπεζας Πειραιώς για τη λήψη του ποσού του 1,4 εκατ. ευρώ από δεσμευμένο λογαριασμό της δημοτικής επιχείρησης στις 7 Αυγούστου 2018.

H ΕΡΓΗΛ κατάφερε να εισπράξει μέσω τραπεζικής επιταγής από την Τράπεζα Πειραιώς το επίμαχο ποσό σε εκτέλεση απόφασης του Αρείου Πάγου που επιδίκασε στην εργολήπτρια εταιρεία ποσό 9,2 εκατ. ευρώ.

Η προκαταρκτική εξέταση παραγγέλθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε απάτη και απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Νόμου περί Καταχραστών του Δημοσίου.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στον πταισματοδίκη να λάβει καταθέσεις σε πρώτο στάδιο από τον τέως πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και κάθε άλλο μάρτυρα της υπόθεσης, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα προχωρήσει στη λήψη ανωμοτί καταθέσεων.

Η ΔΕΥΑΜΒ ισχυρίζεται ότι η κατάσχεση αυτή είναι παράνομη καθώς πραγματοποιήθηκε ενώ εκκρεμεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και Βόλου η εκδίκαση των ανακοπών και των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΕΡΓΗΛ και της εις βάρος της ΔΕΥΑΜΒ αναγκαστικής εκτέλεσης προκειμένου να προστατευθούν τα χρηματικά διαθέσιμα της Δημοτικής Επιχείρησης.

Επισημαίνεται ότι για το θέμα είχε δώσει συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ο οποίος είχε καταγγείλει ως απαράδεκτη την ενέργεια κατάσχεσης του ποσού επικαλούμενος νομολογία του Άρειου Πάγου που υπαγορεύει ότι ανταποδοτικά τέλη και μισθοδοσίες είναι ακατάσχετα καθώς προστατεύονται από το Σύνταγμα και τον Νόμο.

Αντίθετα η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της είχε επισημάνει ότι η ενέργειά της να παραδώσει το χρηματικό ποσό με επιταγή ήταν απολύτως ορθή και νόμιμη και είχε δηλώσει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο για προστασία των εννόμων δικαιωμάτων της από παράνομες και απρόκλητες προσβολές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης