"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

Βόλος: Κατολίσθηση στις πηγές της Κουκουράβας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε στις πηγές της Κουκουράβας στο Βόλο. Οι χιονοπτώσεις και στη συνέχεια οι βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να κατολισθήσει ολόκληρη πλαγιά και να πέσει μέσα στην πηγή. Η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό μιλά για «τεράστια ζημιά με αποτέλεσμα τα νερά των υδρομαστεύσεων της περιοχής που τροφοδοτούν με πηγαίο νερό τον Βόλο, να κατευθύνονται προς το ρέμα, δεξαμενές να έχουν μετατραπεί σε μπάζα, σωλήνες να βρίσκονται στον αέρα».

Το φαινόμενο παρακολουθεί η ΔΕΥΑΜΒ, με τον πρόεδρο της Επιχείρησης Στέργιο Παπαευσταθίου να επισημαίνει ότι ήδη κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων έχει επισκεφθεί την περιοχή, έχει καταγράψει την κατάσταση και μελετά τρόπους αποκατάστασης. «Οι εργασίες θα γίνουν από Δευτέρα. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο που θα πρέπει να σταματήσει για να μπορέσουμε να παρέμβουμε», σημείωσε ο κ. Παπαευσταθίου.

Με αφορμή την κατολίσθηση η Κίνηση καταγγέλλει τη ΔΕΥΑΜΒ για αδιαφορία απέναντι «σε μια από τις πιο σημαντικές και πιο παλιές πηγές πόσιμου νερού για την πόλη». «Το φαινόμενο είχε αρχίσει να εκδηλώνεται από τον Οκτώβριο του 2015. Τότε είχαμε καταγράψει έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας», αναφέρει μεταξύ άλλων η Κίνηση. «Πρόκειται για φυσικό φαινόμενο κι όχι αδιαφορία», απαντά ο κ. Παπαευσταθίου αποδίδοντας τις κατολισθήσεις στις χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις της τελευταίας περιόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης