"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Βόλος, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη ή και κάπου αλλού… – Τη μισή Ελλάδα πρόσφερε για ΝΑΤΟϊκές βάσεις ο Καμμένος στις ΗΠΑ (VIDEO)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φεύγουν οι βάσεις που μένουν, πληθαίνουν και σκορπάνε θα-ΝΑΤΟ και πολέμους στους λαούς.

Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου συνάντησε μεταξύ άλλων τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις. Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους δημοσιογράφους, ο Καμμένος αρνήθηκε να αποκαλύψει τι ακριβώς ειπώθηκε, κάνοντας λόγο γενικά και αόριστα για διακρατικές συνεργασίες και μη ανακοινώσιμες προτάσεις. Όταν μάλιστα, ρωτήθηκε ειδικά για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας Νατοϊκής βάσης σε ελληνικό έδαφος, απάντησε γενικόλογα, χωρίς να διαψεύσει το παραμικρό.

Υπάρχουν δομές, οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει πλέον σε μία περίοδο που έχουμε νέα είδη απειλών, υπάρχει ο κυβερνοπόλεμος, οι δορυφορικές πληροφορίες, πάρα πολλά νέα μέσα τα οποία έχουν αναπτύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με την παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ και στη δική μας αμυντική πολιτική.

Τον “έδωσαν στεγνά” όμως οι εταίροι του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας Νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο, λέγοντας πως «είναιθέμα της ελληνικής πλευράς να πάρει μία τέτοια απόφαση».

Ο (Έλληνας) υπουργός είναι εδώ το έθεσε αυτό το θέμα σήμερα. Υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για εμάς. Έχουμε στενή σχέση. Πράγματι, αυτό που δείχνει είναι το πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και διαφάνειας. Και από αυτή την άποψη, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί για να συνεργαστούμε στενά με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα για το πώς τοποθετούμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και θα το επεξεργαστούμε όπως πάντα μαζί.

Στη συνέχεια όμως δόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στη δημοσιότητα ένα βίντεο με αποσπάσματα από τη συνάντηση, με τον Καμμένο να προσφέρει στο πιάτο τη μισή Ελλάδα για τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων.

Μεταφρασμένη η πρότασή του είναι η εξής:

Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη.

Εκεί κόβεται το βίντεο και δε γνωρίζουμε αν ο κατάλογος με τις πόλεις και τις υποψήφιες περιοχές συνεχίστηκε…

Σε απλά ελληνικά, όχι μόνο δεν κλείνει η Βάση της Σούδας, όχι μόνο δεν περιορίζει τις δραστηριότητές της, αλλά αυτές επεκτείνονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που γίνεται πεδίο βολής και ασκήσεων για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις. Για κυριαρχικά δικαιώματα να μιλούμε τώρα…

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δημοσίως, διά στόματος Καμμένου, προσφέρει τη μισή Ελλάδα, για να μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανο-ΝΑΤΟική βάση, ο λαός μπορεί να φανταστεί τι άλλο είναι πιθανό να έχει συμφωνηθεί στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους Αμερικανούς. Όλα αυτά αποτελούν ακόμη μία απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση είναι το καλύτερο “βαποράκι” των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Γι’ αυτό κι ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει τόσο την ίδια την κυβέρνηση όσο και τους σχεδιασμούς που υπηρετεί βάζοντας το λαό σε τεράστιους κινδύνους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης