"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Βόλος – Πήγαν να παντρευτούν στο δημαρχείο και εμφανίστηκε ένα πλήθος μαθητών να τους χειροκροτεί – Έμεινε «κόκκαλο» το ζευγάρι (ΦΩΤΟ)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαθητές λυκείων του Βόλου, που έκαναν στάση στο δημαρχείο για να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο Δήμαρχο, διαμαρτυρόμενοι για τις διαρκείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, συναντήθηκαν με ζευγάρι που εκείνη την ώρα ανέβαινε τα σκαλιά του δημαρχείου για να κάνει τον πολιτικό γάμο του. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν συγκινητικές…

Μαθητές άρχισαν να χειροκροτούν το ζευγάρι και να σφυρίζουν. Τους τραγούδησαν το «σήμερα γάμος γίνεται» και τους ευχήθηκαν «βίο ανθόσπαρτο». Οι νεόνυμφοι ξαφνιασμένοι από τη θερμή αντίδραση των μαθητών φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Το φιλί του γάμου τους πλαισιώθηκε από μαθητές που τους χειροκρότησαν.

Η «αγκαλιά» όμως των μαθητών στο ζευγάρι που ξεκίνησε χθες επίσημα τον κοινό του βίο, δεν ήταν η μοναδική. Μαθητές από έξι σχολεία, τα 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 7ο και 8ο Λύκεια Βόλου, άνοιξαν την αγκαλιά τους και στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο Μόζα και που ακόμη είναι εκτός σχολικών δομών. «Δεν γίνεται τα προσφυγόπουλα να μένουν έξω από τα σχολεία», είπε ο αντιπρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Άγγελος Τράτσας. Οι μαθητές επίσης διαμαρτυρήθηκαν για τις διαρκείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και για την έλλειψη χρημάτων στα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθαριότητας και υποδομών.

Οι μαθητές από τα έξι λύκεια, έκαναν χθες την πρώτη διαμαρτυρία για τη σχολική χρονιά. Πήραν απουσίες και βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν. Η πορεία ξεκίνησε από το 5ο Λύκειο, κατηφόρισε την Κύπρου και ενώθηκε με μαθητές του 1ου Λυκείου και στη συνέχεια έκανε στάση στο 3ο Λύκειο, όπου επίσης κατέφθασαν μαθητές από τα 7ο και 8ο Λύκεια Βόλου.

Όλοι μαζί έκαναν πορεία στην Αναλήψεως, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σταμάτησαν στο Δημαρχείο, για να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και κατέληξαν στο θόλο του κτιρίου Παπαστράτος.

Πρώτη κατάληψη

Σε αντίθεση με τους μαθητές των έξι λυκείων, που απείχαν από τα μαθήματά τους μετά την τέταρτη διδακτική ώρα προκειμένου να κάνουν πορεία, στο 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, κλείδωσε το πρώτο λουκέτο της χρονιάς.

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για το σύστημα εξετάσεων, την άνθιση της παραπαιδείας που ροκανίζει το πενιχρό εισόδημα των οικογενειών τους και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μαθητική κοινότητα προσανατολίζεται σε καταλήψεις στις 7 Νοεμβρίου.
Πηγή: taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης