"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Βόλος: Σε ασφαλή χώρο η 26χρονη που κατήγγειλε τον σύντροφό της – Απείλησε να τη σκοτώσει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ασφαλή χώρο μεταφέρθηκε η νεαρή γυναίκα που κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία και απειλές κατά της ζωής της και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους. 

Η 26χρονη, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα, βρίσκεται σε ασφαλή χώρο.

Η δημοσιοποίηση του περιστατικού προκάλεσε την άμεση αντίδραση και παρέμβαση της υφυπουργού, η οποία επικοινώνησε με τη γυναίκα, δίνοντάς της όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν, ενώ παράλληλα φρόντισε για την άμεση απομάκρυνσή της, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

Σημειώνεται, πως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας, όπου τους προσφέρεται στήριξη και κάλυψη σε πολύ βασικά ζητήματα.

Ελεύθερος ο 36χρονος, τρομοκρατημένη η νεαρή γυναίκα – «Μην τον πιστεύετε, θα το ξανακάνει»

Υπενθυμίζεται, ότι ο 36χρονος που απείλησε με κατσαβίδι την 26χρονη σύντροφό του μπροστά στα μάτια του παιδιού τους, λέγοντάς της ότι θα της συνέβαινε, ό,τι και στις άλλες γυναίκες, που δείχνουν οι ειδήσεις, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και δύο μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Στη συνέχεια, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δεσμευόμενος στους δικαστές, ότι δεν θα ενοχλήσει ξανά την 26χρονη και ότι θα κάνει τα νόμιμα, ώστε να μπορεί να βλέπει το 5χρονο παιδί του.

Η γυναίκα για εξέφρασε τον φόβο και την ανησυχία της για την εξέλιξη αυτή και ο εισαγγελέας υπηρεσίας Βόλο έδωσε εντολή φρούρησης του σπιτιού της νεαρής γυναίκας, μέχρι ο κατηγορούμενος προσέλθει στο σπίτι που έμεναν, για να πάρει παρουσία μάρτυρα τα πράγματά του.

Η ίδια, σύμφωνα με το e-thessalia.gr ξέσπασε σε αναφιλητά μέσα στο δικαστήριο, ενώ εκτός δικαστικής αίθουσας δήλωσε φοβισμένη.

«Μην τον πιστεύετε. Θα το ξανακάνει… Να ξέρετε ότι σύντομα θα κάνετε ρεπορτάζ για εμένα. Θα με σκοτώσει. Ποιος θα με προστατεύσει εμένα τώρα, που θα έρθει στο σπίτι μου και θα κάνει ξανά φασαρίες ή που μπορεί να με σκοτώσει; Φοβάμαι για τη ζωή μου και για το παιδί μου», είπε.

Η 26χρονη χαρακτήρισε λάθος τη δικαστική απόφαση, καθώς δεν επιβλήθηκε στον καταδικασθέντα όρος να μην προσεγγίζει το σπίτι της και αναφέρθηκε σε όλα όσα προηγήθηκαν του τελευταίου επεισοδίου.

«Πριν μία εβδομάδα με έπνιγε κάτω και η γειτονιά κάλεσε την αστυνομία… Δουλεύω τρεις εβδομάδες και με απειλεί να μου βάλει φωτιά στο μηχανάκι. Μου λέει συνεχώς, θα πας εκεί που πήγαν και οι άλλες. Μου έβαλε το κατσαβίδι στον λαιμό… Του είπα να μου δώσει χρήματα και μου είπε δεν σου δίνω μία… Λογομαχήσαμε, μ’ έπιασε από τον λαιμό… Όσες φορές απευθύνθηκα στις αρχές, ζητώντας προστασία, ένιωσα πως δεν είχα την καθοδήγηση που πρέπει, ώστε να νιώσω ασφαλής», είπε η ίδια στην δικαστική αίθουσα.

Η αιτία των συχνών καβγάδων εδράζεται στα οικονομικά του ζευγαριού, αφού η 26χρονη ήταν άνεργη και ο 36χρονος δεν της έδινε χρήματα ούτε καν και για τα ψώνια φαγητού.

Το σκεπτικό για την μη φυλάκισή του – Δεν ήταν αυτό το πρώτο περιστατικό

Ο Εισαγγελέας μελετώντας το φάκελο της δικογραφίας, έκρινε ότι ο 36χρονος δεν έπρεπε να φυλακιστεί και ότι άξιζε μια ευκαιρία για να συνετιστεί προς όφελος του ανήλικου παιδιού.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το όπλο της επίθεσης (κατσαβίδι) δεν βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος, δηλαδή στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι και έγινε ο καβγάς, και επίσης τα τραύματα της 26χρονης όπως αυτά καταγράφονται και αποτυπώνονται στην Νοσοκομειακή Ιατρική Γνωμάτευση, δεν περιέχουν αναφορά σε τραύμα από κατσαβίδι. Αναφέρονται τραύματα στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη, τα οποία πιστοποιούν την άσκηση βίας.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε την σύντροφό του με κατσαβίδι και ότι εκείνη άρχισε τον καβγά όταν δεν της έδωσε χρήματα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν την έδειρε, αλλά της πέταξε ένα μπουκάλι με νερό, γλίστρησε και τα χτυπήματα οφείλονται στην πτώση.

Σε βάρος του κατηγορούμενου υπάρχουν άλλες δυο δίκες προσδιορισμένες για τις 26 Σεπτεμβρίου. Η μία αφορά στην καταγγελία της παθούσης που σε άλλον καβγά της έσπασε το δάκτυλο, και η άλλη αφορά στην κλοπή ενός δίκυκλου με το οποίο η 26χρονη χρησιμοποιούσε ως το μοναδικό μεταφορικό μέσο.

Πηγή: cnn.g

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης