"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Βόλος – Oι φροντιστές για το πρόβλημα με «ιδιαιτεράκηδες» καθηγητές

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Αγρα… μαθητών από καθηγητές που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία και εξασφαλίζουν έξτρα, αλλά παράνομο μεροκάματο, κατήγγειλε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας, σε συνάντηση που είχε την περασμένη Πέμπτη με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη.

Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων έδειξαν το δρόμο των ελέγχων προς τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καταγγέλλοντας ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και μάλιστα απασχολεί τον κλάδο σε πανελλήνιο πλέον επίπεδο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιωάννα Βεδουρά, φτάνουν στα αυτιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ιδιωτικά φροντιστήρια, πληροφορίες από μαθητές, βάσει των οποίων καθηγητές από το σχολείο τους πλησιάζουν και τους προτείνουν να κάνουν μαζί τους ιδιαίτερα μαθήματα.

«Ο Βόλος είναι μικρή πόλη. Τα πάντα μαθαίνονται. Εχουμε πληροφορίες για εκπαιδευτικούς από δημόσια σχολεία που κάνουν φροντιστήρια από το μεσημέρι έως το βράδυ. Αναλαμβάνουν ακόμη και δύο – δύο ή τρεις – τρεις μαθητές μαζί και τους προετοιμάζουν στα μαθήματα», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ.Βεδουρά, στον απόηχο της συνάντησης που είχε ο Σύλλογος με τον κ. Σαβελίδη.

Τα ιδιαίτερα που προσφέρουν έναντι αμοιβής μερίδα εκπαιδευτικών του δημοσίου σχολείου, αφορούν σε μαθήματα όπως φυσική, χημεία, βιολογία, μαθηματικά, φιλολογικά. «Είναι μία πληγή για τον κλάδο και θα πρέπει να κλείσει. Είμαστε όλος ο σύλλογος μια γροθιά απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το θέμα απασχολεί σε πανελλήνιο επίπεδο τον κλάδο», πρόσθεσε η κ. Βεδουρά.

Ο Σύλλογος παράλληλα ζήτησε την άμεση έναρξη ελέγχων για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της λειτουργίας του συνόλου των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης που σήμερα λειτουργούν στην περιοχή. «Θέλουμε να λειτουργούμε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον με ίσους όρους», ανέφερε η ίδια.

Ηδη ο κλάδος έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα από την οικονομική κρίση που «χτύπησε» το σύνολο σχεδόν των νοικοκυριών. Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων εισπράττουν τα δίδακτρα με καθυστερήσεις λόγω της αδυναμίας των γονέων να ανταπεξέλθουν με συνέπεια στην εξόφληση των οφειλών τους.

Παράλληλα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις περικοπές στις οποίες προβαίνουν γονείς όσον αφορά την προετοιμασία των παιδιών τους για τις πανελλήνιες. «Αντί για δύο χρόνια προετοιμασία για τις πανελλήνιες, τα φροντιστηριακά μαθήματα περιορίζονται στον ένα χρόνο. Άλλες χρονιές γίνονταν καλοκαιρινά μαθήματα σε μαθητές από την α’ λυκείου. Πλέον η καλοκαιρινή κίνηση στα φροντιστήρια έχει μειωθεί», ανέφερε η κ.Βεδουρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης