"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Βόρεια Μακεδονία ξακουστή, του ΝΑΤΟ μας η χώρα που έδιωξες τους κομμουνιστές κι ελεύθερη είσαι τώρα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Κάποτε ο εθνικιστικός κορμός συμφωνούσε πως “το όνομά μας είναι η ψυχή μας” και δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει. Σήμερα χωρίζεται σε δεξιές κι αριστερές αποχρώσεις γύρω από το όνομα, συμφωνώντας πάντα ωστόσο πως το βασικό είναι το όνομα της γειτονικής χώρας. Και έχει πλήρη σύμπνοια ως προς την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, που είναι η νέα “Μεγάλη Ιδέα” του έθνους -μαζί με την ΕΕ.

Συνάμα όμως είναι και διεθνιστική -ιδέα και οντότητα. Αφού ενώνει όλες τις κυβερνήσεις της περιοχής, όλα τα κράτη και τα προτεκτοράτα που ξεπηδάνε στη θέση τους, σε μια μεγάλη ΝΑΤΟϊκή Ομοσπονδία των Βαλκανίων. Πώς έλεγε κάποτε ο Ρήγας Φεραίος, και όχι μόνο, για μια ενιαία Βαλκανική Ομοσπονδία; Καμία σχέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς τους ΑΝΕΛ- φέρνει τη συμφωνία για το όνομα πακέτο με τη συμφωνία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, για όσους τυχόν είχαν αμφιβολίες ως προς την ταμπακέρα. Στήνει βολικά το δίπολο απέναντι στους “ανένδοτους”, ακροδεξιούς εθνικιστές και τσουβαλιάζει μαζί τους όποιον τολμήσει να διαφοροποιηθεί από τη δική του γραμμή και δεν πανηγυρίζει για την τόσο ωραία και συμφέρουσα συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνησή μας.

Αλλά όπως έγραψε κι ένας σύντροφος, για όσους δυσκολεύονται να καταλάβουν τη θέση των κομμουνιστών για το ζήτημα, ας την συνοψίσουμε σε μία φράση: Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια… Και για όσους δυσκολεύονται να καταλάβουν τι συμφωνία έκλεισε κι αν λύνει προβλήματα προς όφελος των λαών, ας δουν πώς πανηγυρίζουν όλοι οι ηγέτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Αυτοί ξέρουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης