"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Βύρων Μπουτίνας: «Περνούσαμε πάνω από την γέφυρα, αλλά κοιτούσαμε και κάτω…»

lafarm

Σχετικά άρθρα

gefyra meteora diava

 

Για την κατάρρευση της γέφυρας της Διάβας μίλησε στο ράδιο Μετέωρα πριν από λίγο ο πρώην Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Βύρων Μπουτίνας ο οποίος στο παρελθόν πάλεψε με όλους του συγχωριανούς του και τους κατοίκους των υπολοίπων χωριών για την κατασκευη της γέφυρα στις αρχές τους 1980.

Βύρων Μπουτίνας: «Περνούσαμε πάνω από την γέφυρα, αλλά κοιτούσαμε και κάτω...»

«Για την κατασκευή της γέφυρας, οι κάτοικοι της Διάβας της Κρύας Βρύσης και του ορεινού όγκου πάλεψαν σκληρά τις περασμένες δεκαετίες. Περνούσαμε μέσα από το ποτάμι, με μεγάλο κίνδυνο για πολλά χρόνια και ερχόμασταν στην Καλαμπάκα μέσω Σαρακίνας και από χωματόδρομο. Παρακολουθώ τα πάντα και σήμερα αναγκάζομαι να μιλήσω, γιατί άκουσα διάφορες απόψεις.

Η γέφυρα ύστερα από δημοπράτηση θεμελιώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1981 και μετά από ένα μήνα ήρθαν οι εκλογές τότε. Το έργο δεν σταμάτησε ευτυχώς και ο εργολάβος κ. Πατραμάνης το συνέχισε και το 1982 δόθηκε σε κυκλοφορία

Η χρηματοδότηση προέβλεπε την κατασκευή της γέφυρας και μόνο! Δεν προέβλεπε υποδομές για το έργο.  Από τότε δεν είχαν γίνει έργα υποδομή κάτω από την γέφυρα από και το γνωρίζαμε όλοι! Για αυτό κάθε χρόνο κάναμε κάποια έργα κάτω από την γέφυρα και ρίχναμε ογκόλιθους και πέτρες  και τσιμέντο για την συντήρηση του.

Συντάχθηκε νέα μελέτη το 2010 και μια μελέτη από την ΔΕΚΕ και προέβλεπε έργα υποδομών  650.000 ευρω για την γέφυρα, τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ και δυστυχώς φτάσαμε στο σήμερα και στην πτώση της γέφυρας.

Είναι ένα σημαντικό έργο το οποίο θα κοστίσει σημαντικά στην τοπική κοινωνία και πρέπει να αντικατασταθεί αμέσως. Είναι θέμα της Περιφέρειας και κράτους και Δήμου  να αποκατασταθεί η ζημιά αμέσως».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης