"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.5 C
Trikala

Γαλάζια δίωξη λόγω ενοχλητικής κριτικής (;)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τελικά, το κράτος της δεξιάς δεν βρήκε εφαρμογή μόνο στα νοσοκομεία. Μπορεί η κυβέρνηση να διατυμπανίζει την αριστεία, αλλά στην πράξη υλοποιεί τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική του ρουσφετιού και της πελατοκρατείας σε όλο σχεδόν το φάσμα των επιλογών της.

Επίσης, το φαινόμενο της δυσανεξίας στην κριτική που παρατηρείται σε κάποιους κυβερνητικούς αξιωματούχους, φαίνεται ότι βρίσκει κι άλλους μιμητές που δε μένουν μόνο σε απειλητικές προειδοποιήσεις.

Το θέμα αφορά τον προερχόμενο από τη ΝΔ περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος αν και μέχρι σήμερα είχε τη φήμη του διαλλακτικού αιρετού -σύμφωνα με καταγγελία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. – προέβη σε μια ενέργεια με χαρακτηριστικά έμμεσης πολιτικής εκδίκησης.

Συγκεκριμένα, μετακίνησε αιφνιδιαστικά υπάλληλο, με κριτήριο το γεγονός ότι ο σύζυγός της, πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στη Μαγνησία, είναι δημοσιογράφος και του ασκεί σκληρή κριτική.

Πρόκειται για την Ασημίνα Σέγκλια, δημόσια υπάλληλο επί 32 χρόνια, προϊσταμένη του Τμήματος Διπλωμάτων της Δ/σης Μεταφορών και σύζυγο του Γιάννη Αναστασίου, δημοσιογράφου και κεντρικού στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο Βόλο, η οποία μετατέθηκε σε ανάλογη θέση στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την απόφαση καταγγέλλει με βαριές εκφράσεις η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία, ζητώντας την ανάκληση της. Η ανακοίνωση – καταγγελία κάνει λόγο μεταξύ άλλων για αναβίωση του «κράτους της δεξιάς» και καταδικαστέα σε όλους τους τόνους νοοτροπία της οικογενειακής ευθύνης ως πολιτική συμπεριφορά του περιφερειάρχη.

Αναλυτικά έχει ως εξής: «Η αναβίωση του κράτους της δεξιάς με τις διώξεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω συγγενικών τους προσώπων με συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και δράση ξαφνιάζει ως φαινόμενο εν έτει 2019…

Πόσο δε μάλλον όταν πλέον στα πολιτικά φρονήματα αυτών… προστίθεται και η δημοσιογραφική τους ιδιότητα με την οποία ασκούν κριτική στην πολιτική εξουσία. Η αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη μετακίνηση της συζύγου του πολιτευτή του Κινήματος Αλλαγής, δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου, από την υπηρεσία της από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, συνιστά πρωτοφανές πολιτικό ατόπημα.

Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι εάν ο δημοσιογράφος πρέπει ή όχι να συνεχίσει την κριτική του στον Κ. Αγοραστό, ή εάν είναι αυτονόητο πως ο «άμαχος πληθυσμός δεν πειράζεται»… αλλά εάν αυτού του είδους οι πολιτικές συμπεριφορές που θυμίζουν κράτος της δεξιάς, είναι ανεκτές από τον υπουργό Εσωτερικών και την κυβέρνηση. Η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας καταγγέλλει την άδικη και απαράδεκτη από όλες τις απόψεις απόφαση και ζητά την ανάκληση της».

Δεν αποδέχεται τα περί δίωξης ο Αγοραστός

Πληροφορίες από τη Μαγνησία αναφέρουν ότι η απόφαση της μετακίνησης της υπαλλήλου που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στην εργασία της και είχε έναν άψογο υπηρεσιακό φάκελο, οφείλεται στην κριτική του δημοσιογράφου συζύγου της προς τον κ. Αγοραστό για μείζονα ζήτημα της περιοχής όπως η αέρια ρύπανση, η ιεράρχηση έργων και η αποτελεσματική απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

Η πλευρά της Περιφέρειας και του κ. Αγοραστού αποκρούει τους παραπάνω ισχυρισμούς και επικαλείται λόγους εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας εξαιτίας κενού που προέκυψε έπειτα από τη συνταξιοδότηση άλλης υπαλλήλου.

Να σημειωθεί ότι η κ. Σέγκλια στην πολυετή θητεία της στο δημόσιο έχει διατελέσει στο παρελθόν επί δεκαετία γραμματέας στον γραφείο των νομαρχών Π. Σκοτινιώτη (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ), Απ. Παπατόλια (ΠΑΣΟΚ) και του αντινομαρχη Κ. Γκαβοπούλου (ΝΔ).

efsyn.gr

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης