"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Γαλλία-Δανία 2-1: Ο Εμπαπέ την έστειλε στους «16»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κατάρα των Παγκόσμιων πρωταθλητών έσπασε και… υπεύθυνος είναι ο Κιλιάν Μπαπέ, αφού με δυο γκολ έδωσε τη νίκη (2-1) κόντρα στους Δανούς και ταυτόχρονα την πρόκριση στους «16»

Ιταλία (2010), Ισπανία (2014), Γερμανία (2018) όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους, αλλά δε βρέθηκαν ποτέ στη φάση των νοκ άουτ. Ο Κιλιάν Μπαπέ έβαλε τέλος σε αυτή την… κατάρα, με τα δυο του γκολ κόντρα στη Δανία, η Γαλλία επικράτησε 2-1, έκανε το 2 στα 2 και είναι η πρώτη ομάδα που βρίσκεται στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο νίκη θέλουν οι Σκανδιναβοί τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αυστραλία.

Οι Γάλλοι τις ευκαιρίες, όχι όμως το γκολ…

Οι Δανοί μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς, πιο κινητικοί, κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, όμως δεν είχαν τον τρόπο να βάλουν τη μπάλα στην περιοχή των Γάλλων. Οι Μπλε, μετά την εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας δε θέλησαν να ρισκάρουν, περίμεναν τους Δανούς στο κέντρο και ήξεραν πως όσο πιο μπροστά βγει ο αντίπαλός τόσο πιο εύκολα θα έβρισκαν χώρους για να απειλήσουν. Πράγματι, στα πρώτα 45 λεπτά, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν φάσεις, αλλά σε δυο περιπτώσεις (21′ και 33′) ο Σμάιχελ έδειξε τρομερά αντανακλαστικά σε προσπάθειες των Ραμπιό και Γκριεζμάν.

Ο Ντεμπελέ μπορεί να μην πήρε βοήθειες από τον Κουντέ, ωστόσο, όταν του δόθηκε η μπάλα έκανε τη διαφορά, όπως στο 40′, όταν έβγαλε τον Μπαπέ φάτσα με το τέρμα, αλλά ο τελευταίος αστόχησε. Οσο για τους Δανούς, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Μπλε, εκτός από τη φάση του 36′, ωστόσο ο Κορνέλιους δεν έγινε ποτέ ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στο ματς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης