Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πολλών μελών η ετήσια Γενική Συνέλευση του Π.Σ. «ΤΟ ΒΑΡΟΥΣΙ».

Η γενική συνέλευση του Π.Σ. «Το Βαρούσι»

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
1.    Φωτισμός: Εδώ και μήνες, με γραπτά και προφορικά αιτήματα ο Σύλλογος έχει αποτανθεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την αποκατάσταση του φωτισμού στη συμβολή των οδών Αγ. Οικουμενίου και Ματαραγκιώτου, Νικοτσάρα και Αθ. Διάκου καθώς και σε άλλους φανοστάτες στη Νικοτσάρα καθώς και στο μεγάλο φωτιστικό στην Πλατεία της Αγ. Επίσκεψης. Επιπλέον, ο Σύλλογος πρότεινε ν’ αγοράσει ο ίδιος τις λάμπες που θα χρειαστούν, αλλά παρ ’όλα αυτά η αρμόδια υπηρεσία δεν έχει ακόμη επιληφθεί του θέματος
2.    Καθαριότητα:  Καθώς αυτή παραμένει πάντα στο προσκήνιο, η Γ.Σ. αποφάσισε  να αγοράσει ο Σύλλογος μικρούς καλάθους αχρήστων και να τους τοποθετήσει ο Δήμος, αν είναι εφικτό.
Πολλά από τα αιτήματα που υποδείχθηκαν προς επίλυση στον Αντιδήμαρχο κ. Κωτούλα τον Ιούλιο του 2015, δυστυχώς παραμένουν ανεπίλυτα.
Ο Σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται για τα αυτονόητα. Οι έχοντες την εξουσία σ’ αυτή την πόλη, δεν θα πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθούν και με περισσή φροντίδα και αγάπη να ασχοληθούν με τον μοναδικό διασωζόμενο οικισμό σε πόλη της Θεσσαλίας και να τον αναδείξουν;


Προγραμματισμός εκδηλώσεων
1.    Αποκριάτικο γλέντι στην Πιτσαρία Gustosaτην Πέμπτη 10/3/2016, ώρα 5.30 μμ για μέλη και φίλους
2.    Μουσική υπαίθρια εκδήλωση (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα)
3.    Εκδρομή στην Επίδαυρο και το Δίον το καλοκαίρι, για παρακολούθηση παραστάσεων αρχαίου δράματος
Ακολούθησαν εκλογές  και το νέο ΔΣ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Γιώργος Κλειδωνόπουλος
Αντιπρόεδρος: Αρετή Αναγνωστιάδου – Μοράκη
Γραμματέας: Φανή Μπαλαμώτη
Ταμίας: Δήμητρα Καμπαγιάννη – Μήτσιου
Δημ. Σχέσεις: ΛέλαΜάτη
Μέλη: Γρηγόρης Καρκανιάς, Στέφανος Φωλίνας.
Η συνέλευση έκλεισε με την κοπή της πίτας και τυχεροί αναδείχθηκαν η κ. Νίκη Κατσίκα (χειροποίητο δίσκο από φυσητό  γυαλί, προσφορά του Συλλόγου), η κ. Ευτυχία Μπαράκου (σετ καθαρισμού φρούτων, προσφορά του καταστήματος CookShop), η κ. Λίτσα Κωνσταντίνου (πλάκα χαλβά, προσφορά Χαλβαδοποιίας Μάτη) και ο κ. Σωκράτης Μπαλούσιος (γεύμα για δύο, προσφορά πιτσαρίας Gustosa). Τέλος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε όλους η νέα καλαίσθητη επιγραφή στην είσοδο των Γραφείων του Συλλόγου, που φιλοτέχνησε δωρεάν η κ. Δήμητρα Μήτσιου και το ΔΣ την ευχαριστεί.