"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Γερμανία-ασύλληπτο: Έρχονται μπλακ άουτ από Γενάρη – Μαζέψτε νερό, κονσέρβες και κεριά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για συνεχή μπλακ άουτ προειδοποίησε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Ραλφ Τίσλερ κάνοντας λόγο για για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στη Γερμανία, ήδη από τον Γενάρη του 2023, προειδοποιώντας τους συμπατριώτες του για δύσκολο χειμώνα.

Ειδικότερα, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, ο Τίσλερ ζήτησε από όσους έχουν τη δυνατότητα να έχουν σε ετοιμότητα τις γεννήτριες, ώστε να μην διακοπεί και το τηλεφωνικό δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και στα πολεμικά καταφύγια.

Στο δικό του σπίτι, όπως είπε, έχει ήδη αποθηκεύσει νερό, όπως και πολλά κιβώτια με κονσέρβες, αρκετά για 10 ημέρες.

Πρόσθεσε δε πως εκτός από τις προμήθειες, πάνω απ’ όλα χρειάζεται ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία και κεριά, όπως και τα πιο σημαντικά προσωπικά έγγραφα διαθέσιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το κράτος και οι εταιρείες, οι οποίες εν πολλοίς βρίσκονται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα πρέπει να συνεργαστούν στενότερα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Για παράδειγμα, όπως είπε, είναι απαραίτητη η προστασία των εγκαταστάσεων από διακοπές ρεύματος με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης. Εάν η παροχή ρεύματος διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε το σταθερό δίκτυο θα διακοπεί και άρα κάποια στιγμή δεν θα μπορεί κανείς πλέον να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο. Αλλά πριν από αυτό, το τηλεφωνικό δίκτυο στο σύνολό του μπορεί να πέσει, επειδή οι κεραίες μετάδοσης χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια – η οποία δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη. “Τότε οι άνθρωποι δεν θα είναι πλέον προσβάσιμοι” ξεκαθάρισε ο Τίσλερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης