"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Γιάννης Κουρούπας: Τραγικό το παρόν, αβέβαιο το μέλλον για τα ξενοδοχεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο δελτίο ειδήσεων της TRT με την Άρτεμις Καλαμογιώργου φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Τρικάλων Γιάννης Κουρούπας ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ξενοδόχοι μετά και τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον.

Ο κ. Κουρούπας τόνισε χαρακτηριστικά πως τα Χριστούγεννα υπήρξε κόσμος που επέλεξε τα καταλύματα στο νομό Τρικάλων για τις διακοπές του ωστόσο μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων την περίοδο της Πρωτοχρονιάς η κίνηση μειώθηκε αισθητά ενώ ακυρώθηκαν όλες οι κρατήσεις που υπήρχαν για τα Θεοφάνεια.

Ο Πρόεδρος των ξενοδόχων Τρικάλων αναφέρθηκε στην επιστολή διαμαρτυρίας που έχουν αποστείλει 20 ορεινές ξενοδοχειακές ενώσεις προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια μεταξύ άλλων αναφέρουν πως κοινή εκτίμηση είναι ότι η προβλεπόμενη μέση πληρότητα των καταλυμάτων στο σύνολο της χειμερινής περιόδου θα κυμανθεί στο 12% και για το λόγο αυτό ζητάνε άμεση κρατική παρέμβαση για την επιβίωσή τους.

Επίσης να  μην γίνεται σύγκριση με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb που «ανοίγουν» Χριστούγεννα, Πάσχα και τα οποία δεν έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.

Ο κ. Κουρούπας τόνισε πως το μέλλον των ξενοδόχων είναι αβέβαιο καθώς δεν ξέρουν πότε θα επαναλειτουργήσουν κάτι που δημιουργεί άμεσο πρόβλημα τόσο στους ίδιους όσο και στους υπαλλήλους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης