"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Γιατί πρέπει να πούμε ΟΧΙ στο μνημόνιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Gratsanis Sakis
Σάκης Γρατσάνης : Πριν 5 χρόνια η κυβέρνηση Παπανδρέου εκλέχτηκε με το περίφημο πλέον “λεφτά υπάρχουν” και σε μια κευνσιανή οικονομική λογική. Αντ’ αυτού όμως οδήγησε τη χώρα στη μέγγενη των μνημονίων και στην κατάρρευση της οικονομίας, της κοινωνίας και στην ανθρωπιστική κρίση ως επακόλουθο αυτής της πολιτικής. Η δικαιολογία; Θα χρεοκοπούσε η χώρα και με τα άδικα πλην απαραίτητα μέτρα σώσαμε τη χώρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αλλαγή πολιτικής και παραποιώντας την νωπή εντολή που είχε η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό. ΕΜΕΙΣ από την πρώτη στιγμή αρνηθήκαμε αυτή τη λογική και αντισταθήκαμε προτάσσοντας έναν άλλο δρόμο. Έπειτα ήρθε η σειρά της ΝΔ και του Σαμαρά για την μεγάλη “κωλοτούμπα”, η δικαιολογία ως γνωστόν η ίδια, δηλαδή σώζουμε τη χώρα υπογράφοντας ένα απεχθές μνημόνιο ή αλλιώς η χώρα χρεοκοπεί.

ΕΜΕΙΣ τι κάναμε σ’ αυτή την επιλογή; Αρνηθήκαμε ακόμη μια φορά αυτή τη λογική και αντισταθήκαμε προτάσσοντας ένα άλλο δρόμο. Και στις δυο περιπτώσεις σταθήκαμε έντιμα συνεπείς σ’ αυτά που πρεσβεύουμε και στη λογική ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος από τη βίαιη φτωχοποίηση και καταστροφική λογική των μνημονίων.

Η αντίθεση μας δεν είχε να κάνει με τα πρόσωπα (όσο με αφορά τουλάχιστον στο μεγαλύτερο βαθμό) αλλά στις πολιτικές που εφαρμόζονται στα μνημονιακά πλαίσια. Σήμερα τι έχουμε; Το ίδιο ακριβώς έργο με άλλη κυβέρνηση και μάλιστα με κορμό την Αριστερά, που σημαίνει ότι σχεδόν στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών των πολιτικών είναι ιδεολογικά αντίθετα προς τη λογική της κυβέρνησης.

ΕΜΕΙΣ τι κάνουμε σ’ αυτή τη συγκυρία; Νομίζω πως πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ΣΥΝΕΠΕΙΣ και ΈΝΤΙΜΟΙ ως προς τη στάση που κρατήσαμε την τελευταία πενταετία. Γιατί η αντίθεση μας (τουλάχιστον όσο με αφορά) δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά με τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

ΕΜΕΙΣ από την πρώτη στιγμή αρνηθήκαμε αυτή τη λογική και αντισταθήκαμε προτάσσοντας έναν άλλο δρόμο, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και σήμερα.

ΥΓ. Σε καμία περίπτωση και μακριά από μένα λογικές ότι όλοι είναι ίδιοι. Ο τρόπος και η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους 5 μήνες αλλά και η αξιοθαύμαστη προσπάθεια στο να διαπραγματευτεί με τους δανειστές με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους για την ελληνική κοινωνία αλλά και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, όπως επίσης και το νομοθετικό έργο της, ενισχύει και αποδεικνύει χωρίς καμία αμφιβολία και τον πιο δύσπιστο πολίτη ότι όλοι δεν είναι ίδιοι. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι αυτονότητο και δεδομένο. Θα πρέπει συνεχώς να αποδεικνύεται η ανιδιοτέλεια στην πράξη και όχι στη θεωρία.
Η Αριστερά θα πρέπει πάντα να αντιστέκεται, να διεκδικεί και να αμφισβητεί. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ αυτή τη φορά ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης