"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Για απαξιωτικές συμπεριφορές προς το Ιατρικό Σώμα κατηγορούν την 5η ΥΠΕ οι Ιατρικοί Σύλλογοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Kouroumplis
Την 5η ΥΠΕ καταγγέλλουν οι διοικήσεις των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν προσκλήθηκαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή στη Λάρισα.
Η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων έχει ως εξής:
«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την μη πρόσκλησή μας από την Δ/ση της 5ης ΥΠΕ στην πανθεσσαλική σύσκεψη για την δημόσια υγεία, που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΠΓΝΛ, παρουσία μάλιστα του Υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή.
Θεωρούμε πως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η Χώρα μας και ιδιαίτερα η Υγεία του λαού μας χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων. Καμιά στιγμή κρίσης δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς έστω την σωστή διαχείριση.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως κανένας φορέας από μόνος του δεν μπορεί να ανορθώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα χωρίς την συνεργασία, την συναίνεση και τις προτάσεις των καθ’ύλην αρμόδιων θεσμικών συμβουλευτικών οργάνων της Πολιτείας που είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο ΠΙΣ, γεγονός που παραδέχθηκε ανεπιφύλακτα ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής στην πρόσφατη συνάντησή του με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και επιβεβαίωσε έμπρακτα κατά την διάρκεια των προηγούμενων περιοδειών σ’ άλλες περιοχές της Χώρας.
Η διαφαινόμενη απαξίωση συλλήβδην των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας από την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, αποτελεί μέγα ατόπημα.
Για τον σοβαρότατο αυτόν λόγο, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την επίπληξη της Δ/σης της 5ης ΥΠΕ, ως ελάχιστη εγγύηση για την γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία Πολιτείας και Ιατρικής Κοινότητας με στόχο την βελτίωση του επιπέδου περίθαλψης των συμπολιτών μας.
Τέλος δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως οι προσπάθειες και ο αγώνας μας για την διασφάλιση ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού μας είναι συνεχείς και κανένας αποκλεισμός μας δεν θα σταθεί εμπόδιο προς αυτήν την κατεύθυνση. Προειδοποιούμε δε πως τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές προς το Ιατρικό Σώμα, θα μας βρίσκουν πάντοτε αντίθετους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης