"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Για βιασμό κατηγορείται η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν Χρυσούλα Ζαχαροπούλου!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η γαλλική Δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων εναντίον της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου την οποία κατηγορούν για βιασμό. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Εισαγγελία του  Παρισιού.  Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.

zaxaropoulou-main

Όπως αναφέρει το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις για τις οποίες εγκαλείται, διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου, την εποχή που το εξασκούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το γαλλικό περιοδικό «Marianne», έχουν υποβληθεί δύο καταγγελίες για βιασμό εναντίον της 46χρονης Χρυσούλας Ζαχαροπούλου.
Η πρώτη καταγγελία έγινε στις 25 Μαΐου. Η εισαγγελία του Παρισίου ανέφερε στο περιοδικό «Marianne» ότι ξεκίνησε μια έρευνα δύο ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από την Εισαγγελία του Παρισιού, η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο περιστατικά φαίνεται ότι έγιναν στον ιατρείο της, το 2016 σε βάρος ενήλικης γυναίκας.

Υπενθυμίζεται ότι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου εντάχθηκε στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν στις 20 Μαΐου. Ήταν βουλευτής του Ευρωκοινοβουλίου από τις 2 Ιουλίου του 2019.

Ως γυναικολόγος, έχει εργαστεί σκληρά στο να αναγνωριστεί η ενδομητρίωση ως βασική πάθηση, με ειδική αναφορά που υπέβαλε προς τον Γάλλο Πρόεδρο, στις 11 Ιανουαρίου του 2022.

ΚλείσιμοΗ Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, διακεκριμένη γυναικολόγος με καταγωγή από την Κόρινθο, έχει σπουδάσει στην Ιταλία και για χρόνια υπήρξε εργαζόμενη σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Παρισιού.
«Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα στη συνέχεια στην Ιταλία για 14 χρόνια, και εδώ και 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γαλλία, είμαι παντρεμένη με Γάλλο. Είμαι παιδί της Ευρώπης», έχει δηλώσει το 2019 σε συνέντευξή της. «Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης, ξέρω τι μου έδωσε η Ευρώπη, πόσα οφείλω στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή είναι δική μου υποχρέωση να βγω μπροστά και να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι είναι μεγάλη τύχη να ζούμε σε αυτή την περιοχή του κόσμου που υπάρχει δημοκρατία, που υπάρχει ειρήνη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης