"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Για τα προβλήματα των Εξωτερικών Φρουρών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Panysis Anagnostoy
Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση,συναντήθηκε στα ΤΡΙΚΑΛΑ ο πρόεδρος και ο ΤΑΜΙΑΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ Αναγώστου Γιαννης, ΒΑΓΙΑΣ Σωτηριος ‘και το σωματειο της εξωτερικής φρουράς!
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα μετεκπαίδευσης των εξωτερικών φρουρών σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και συναφή θέματα τα οποία άπτονται της συνεργασίας των δύο Υπουργείων με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας μας.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1. Παραχώρηση καναλιού από το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας (TETRA) για το Τμήμα Εξωτερικής Φρούρησης Κορυδαλλού και ειδικότερα για τις φρουρές νοσηλευόμενων κρατουμένων στα θεραπευτήρια της Αθήνας.
2. Παραχώρηση ανάλογων φορητών πομποδεκτών για τον εξοπλισμό των φρουρών και κοινοποίηση των προδιαγραφών για την προμήθεια τους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
3. Συνεργασία εκπαίδευσης με το κέντρο μελετών και ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) στα αντικείμενα της Υπηρεσίας μας.
4. Κοινοποίηση των προγραμμάτων σχολείων της ΕΛΑΣ στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας μας , ώστε να δύναται η συμμετοχή στα προγράμματα εκπαίδευσης των Εξωτερικών Φρουρών.
Panousis Anagnostou
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Προστασίας του Πολίτη απάντησε θετικά σε όλα τα αιτήματά μας και μας διατύπωσε την άποψη του ότι στο σύστημα TETRA θα ενσωματωθεί και η φρουρά του Κορυδαλλού, όταν θα μπει σε λειτουργία.
Για την εκπαίδευση των συναδέλφων μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να προβεί σε αίτημα προς το ΚΕ.ΜΕ.Α ώστε να προβλεφθεί εκπαίδευση σε όλα τα τμήματα της εξωτερικής φρουράς και τέλος ότι μπορούν τα κατά τόπους τμήματα εξωτερικής φρούρησης να ζητάνε από τις αστυνομικές διευθύνσεις της περιοχής τους το δικαίωμα εκπαίδευσης για τους συναδέλφους μας στα προγράμματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης