"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Για την ανάπτυξη της ποδηλασίας στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το νεοσύστατο τμήμα ποδηλασία του ΚΡΟΝΟΥ, μετά από την ίδρυση της πρώτης ποδηλατικής ακαδημίας στην πόλη μας για παιδιά δημοτικού – γυμνασίου, που σαν στόχο έχει την σωστή και ασφαλή οδήγηση και συμπεριφορά εντός και εκτός πόλης αλλά και την άθληση, με ένα μέσο, που προβάλει την προστασία του περιβάλλοντος και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ποιο όμορφα, κάνοντας μία βόλτα με το ποδήλατο.
Ο ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ συνεχίζει με μια πρωτοποριακή ιδέα για την πόλη μας. Μετά από ομόφωνη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο (τους ευχαριστούμε!) για παραχώρηση του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, η ομάδα του ΚΡΟΝΟΥ κάθε Σάββατο στις 1:00 το μεσημέρι παραδίδει δωρεάν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές με την πολύτιμη βοήθεια της σχολής οδηγών «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΩΝ Ο.Ε.», που σαν στόχο έχει να φέρει σε επαφή τους μικρούς ποδηλάτες με τα σήματα του Κ.Ο.Κ. για την καλύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση τους με το ποδήλατο μέσα στην πόλη.
Στην αγωνιστική ποδηλασία η ομάδα μετά από την έγκριση που έλαβε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (ΕΟΠ), πλέoν είναι ένα από τα 85 ενεργά ποδηλατικά σωματεία της χώρας, ξεκινάει να κάνει και εκεί τα πρώτα της βήματα. Για το 2015 έχουμε προγραμματίσει πέντε ποδηλατικούς αγώνες, που θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Τρικάλων. Οι αγώνες έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας και θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες:
1) 15 Μαρτίου 2015 αγώνας ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ σιρκουί) στον λόφο «προφήτη Ηλία» για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες.
2) 28 και 29 Μαρτίου 2015 το διήμερο πρωτάθλημα κεντρικής Ελλάδας δρόμου μικρών κατηγοριών στην περιοχή (Ράξα – Πλάτανος – Αρδάνι) το Σάββατο θα διεξαχθεί ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης και την Κυριακή ο αγώνας αντοχής.
3) 31 Μαΐου 2015 αγώνας κατάβασης (DHI) ντάουνχιλ στην Κρύα Βρύση απέναντι από τα Μετέωρα. Στις κατηγορίες ανδρών και ΟΠΕΝ. (Βασικός χορηγός – συνδιοργανωτής, FLOW bikes Βασίλης Τσιαντίκος).
4) 7 Ιουνίου 2015 αγώνας δρόμου αντοχής στο Αρδάνι για όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες.
5) 2 Αυγούστου 2015 αγώνας ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ ΜΑΡΑΤΗΟΝ) στο καταφύγιο Κόζιακα (Περτούλι) για τις κατηγορίες ανδρών και ΟΠΕΝ. (Βασικός χορηγός – συνδιοργανωτής, VO2MAX Περικλής Μητρονάσιος).
Η εμφάνιση (φανέλα) της ομάδας είναι έτοιμη και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο και στην οικονομική στήριξη κάποιων Τρικαλινών επιχειρήσεων. Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων DRAG bicycles, τον ολυμπιονίκη ποδηλασίας Δημήτρη Γεωργαλή (πρακτορείο ΟΠΑΠ), το ποδηλατικό κατάστημα FLOW, την Έφη Παλάτου (φυσικοθεραπεύτρια- βελονίστρια), το καταφύγιο Κόζιακα vo2max (Περτούλι) και την σχολή οδηγών (εκπαιδευτική ο.ε.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης