"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Για τον Άρη…. Μέχρι πότε θα κωφεύει και δεν θα απαντά η δημοτική αρχή ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

aris1

Στα τέλη Νοέμβρη δεκάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες ευρωβουλευτές και ένας από τους τελευταίους εν ζωή συμπολεμιστές του Άρη Βελουχιώτη, κατέθεσαν στη δημοτική αρχή της πόλης υπόμνημα ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα με μια σειρά ενεργειών, όπως η επανεγκατάσταση του φανοστάτη, η τοποθέτηση αναθηματικής πλάκας και η ονοματοδοσία σε κεντρικό δρόμο της πόλης, να αποδοθεί η δέουσα ιστορική τιμή στην μνήμη του ηγέτη της εθνικής αντίστασης, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την ημέρα του τραγικού του τέλους και του διασυρμού που επεφύλαξαν στη συνέχεια οι ακροδεξιοί παρακρατικοί στο άψυχο σώμα του.
Πέρασαν τρεις μήνες από τότε και αν εξαιρεθεί μια συνεδρίαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Τρικάλων, στο τέλος της οποίας η δημοτική πλειοψηφία ανέβαλε επ` αόριστο τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης και παρά τη σθεναρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η δημοτική αρχή κωφεύει και δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στην αποστολή της , που είναι να φέρει προς εξέταση το αίτημα στα συλλογικά όργανα του Δήμου , ώστε δημοκρατικά να αποφασίσουν.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό των διαθέσεων της δημοτικής αρχής και πλειοψηφίας, ότι στη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας μέλη της πλειοψηφίας επιχείρησαν να συκοφαντήσουν τον ιστορικό ρόλο του Άρη στο αντιστασιακό κίνημα, παραθέτοντας ανιστόρητες και ανερμάτιστες απόψεις που δημοσιεύουν κατά καιρούς ακροδεξιές φυλλάδες και ιστοσελίδες που έχουν ανοικτό δίαυλο με το ναζιστικό μόρφωμα.
aris
Πέρα όμως από όλα αυτά, η ουσία παραμένει ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί στην πραγματικότητα να «ενταφιάσει» ένα γενικότερα αποδεκτό στην τοπική κοινωνία αίτημα, ένα αίτημα που αποσκοπεί στην απόδοση ιστορικής δικαιοσύνης και στην αποκατάσταση μιας ιστορικής αδικίας των εκάστοτε δημοτικών αρχών, απέναντι στον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, αφού ως γνωστό ο Άρης έζησε, έδρασε και ανέπτυξε τον εθνικοαπελευθερωτικό του αγώνα και στην περιοχή μας, αλλά κυρίως συνδέθηκε με την πόλη μας, εξαιτίας του απάνθρωπου διασυρμού που επεφύλαξαν στο άψυχο σώμα του, οι μισαλλόδοξοι «τζιχαντιστές» της εποχής του .
Το χρονικό διάστημα μέχρι τις 16 Ιούνη, οπότε και συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη, είναι πολύ μικρό πλέον και οι διαδικασίες θα πρέπει άμεσα να ξεδιπλωθούν.
Απαιτείται λοιπόν άμεσα ο Δήμος Τρικκαίων να εξετάσει και να απαντήσει στο αίτημα που έχει κατατεθεί και στις αρμόδιες υπηρεσίες του αλλά και στο δημόσιο διάλογο, χωρίς υπεκφυγές, με ιστορική ειλικρίνεια και πολιτική τόλμη, ξεπερνώντας πολιτικές ιδεοληψίες και κομματικούς φανατισμούς.
Επιτέλους η δημοτική αρχή ας σταθεί στο ύψος των ιστορικών της ευθυνών .
Άμεσα, «αύριο το πρωί», να φέρει προς συζήτηση στα προβλεπόμενα από το νόμο όργανα του Δήμου (στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, στην Επιτροπή Ονοματοθεσίας του Δήμου και τέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο) ώστε να αποφασίσουν με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας επί του αιτήματος .
Δεν μπορούν άλλο να κρύπτονται ο κ. Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, προφασιζόμενοι αστείες δικαιολογίες και με αυτό τον τρόπο να υπονομεύουν το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης και των θεσμικών της λειτουργιών.
Διαφορετικά ας γνωρίζουν ότι με αυτοοργάνωση, συλλογικότητες της τοπικής κοινωνίας και φορείς της πόλης στις 16 Ιούνιου θα αποδώσουν την οφειλόμενη ιστορική τιμή στην μνήμη ενός ανθρώπου που συνέβαλλε τα μέγιστα στην απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους ναζί και φασίστες κατακτητές της.
Και ας γνωρίζει ότι σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή για την πόλη μας μπορεί να παρευρίσκεται ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, αλλά όχι ο Δήμαρχος της πόλης που θα έχει εντωμεταξύ γυρίσει την πλάτη του σε ένα πλειοψηφικό αίτημα της κοινωνίας, εμφανίζοντας δυστυχώς το Δήμος μας ως ουραγό απέναντι σε μια ιστορική του ευθύνη .
Τρίκαλα 15 Φεβρουαρίου 2015
Δημήτρης Παπαθανασίου
Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης