"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

“Γιορτή πέστροφας” 2018

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολύς ο κόσμος που παραβρέθηκε & φέτος στην “Γιορτή πέστροφας”, που διοργάνωσε επιτυχώς για 16η συνεχόμενη φορά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκαρυάς “Η Γκρόπα”.

Η εκδήλωση, θεσμός πλέον, όπως κάθε χρόνο έτσι & φέτος, πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο φυσικό χώρο της Δριστέλας στην Κάτω Παλαιοκαρυά, χθες Δευτέρα 6 Αυγούστου, όπου η πέστροφα, όπως είναι εύκολα κατανοητό τοις πάσι, είχε την τιμητική της, που όπως & πέρσι, τηγανιζόταν επί τόπου με αλεύρι καλαμποκιού (“πανέ”), σερβιριζόμενη ζεστή & τραγανή.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Κούτσιας, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πύλης ο οποίος συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου, για την άρτια διοργάνωση & την συνέχιση της εκδήλωσης, κρατώντας ζωντανή “μια παράδοση που έρχεται από τα παλιά”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε περιληπτικά στα έως τώρα πεπραγμένα της δημ. Αρχής για την περιοχή, λέγοντας ακόμη πως υπάρχει εν εξελίξει μελέτη με προϋπολογισμό ύψους 800.000€ για έργα οδικού δικτύου, που αφορούν & στην Παλαιοκαρυά.

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε & στα έργα ύδρευσης στην περιοχή, καθώς επίσης & στην συνταχθείσα μελέτη, που αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στον καταρράκτη της Τ.Κ. Παλαιοκαρυάς, με στόχο την αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής.

Κατόπιν το χορευτικό τμήμα του Ε.Μ.Σ. Ροπωτού, παρουσίασε μια σειρά από γνωστούς παραδοσιακούς χορούς της χώρας, ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη στον χορό, πήραν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Τον τελικό λόγο βέβαια στην πίστα είχε ο κόσμος, ο οποίος υπό τους ήχους ζωντανής δημοτικής ορχήστρας, το γλέντησε από καρδιάς, ξεφεύγοντας για λίγο από την άχρωμη καθημερινότητα.

Την ορχήστρα αποτελούσαν…Στο τραγούδι ο Ξενοφών Τσούνης & η Κάλυ Παπαδιά, Στο κλαρίνο ο Νεκτ. Παπαγεωργιου, στο βιολί ο Βασ. Εξαρχος, στην κιθάρα ο Χ. Αδάμος & στα πλήκτρα ο Κ. Γεωργίου.

Pylinews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης