"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Γιορτή τσιγαρίδας στη Φιλύρα Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

01

Μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιούργησε την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλύρας στην πλατεία του χωριού, οργανώνοντας την γιορτή Τσιγαρίδας και Αλευριάς για δεύτερη χρονιά φέτος.
Η εκδήλωση άρχισε μετά το τέλος της θείας λειτουργίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Φιλύρας, όπου αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στον χώρο της πλατείας, για να περάσει λίγες ώρες ευχάριστες την Άγια αυτή ημέρα των Χριστουγέννων.
Από νωρίς οι μάγειροι του χωριού γυναίκες και Άνδρες όλοι κάτοικοι της φιλύρας ετοίμασαν την Αλευριά και τις τσιγαρίδες , που τα νόστιμα εδέσματα τα πρόσφεραν στον κόσμο καθώς και ντόπιο κόκκινο κρασί. Καθ’όλη την διάρκεια την γιορτής ακούγονταν από τα ηχεία του στερεοφωνικού συγκροτήματος παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.
Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Κουκουτσέλος ο οποίος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους και τους ευχαρίστησε που ήρθαν στην εκδήλωση που οργανώνει ο Σύλλογος μας για δεύτερη χρονιά φέτος.
Στην συνέχεια χαιρετισμό έκανε η Πρόεδρος της Τ.Κ. Φιλύρας κ. Ευαγγελία Βαμπούλα-Γουρνάρη ευχόμενη και αυτή με την σειρά της Χρόνια Πολλά σε όλους τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε που τίμησαν την γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλύρας.
02
Χαιρετισμό απεύθυνε και ο δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά σε όλους δίνοντας συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου για την όμορφη γιορτή που οργάνωσαν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε τα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδας μας ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Ο Δήμος θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την χρυσή μας παράδοση. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βύρων Κατσίβελος , ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πύλης κ. Σωτήριος Αγγέλης, οΠρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνος κ. Γεώργιος Τριχιάς.
Σε κάποιες στιγμές της γιορτής γυναίκες και Άνδρες σηκώθηκαν και χόρεψαν δημοτικούς χορούς του τόπου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης