"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Γιώργος Καϊκης : Παρεμβάσεις για προβλήματα της πόλης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων , ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Καϊκης έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

  1. Ζητήματα σχολικής στέγης και εγκαταστάσεων

Α.  Στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων : 

Υπάρχει έλλειψη αντικεραυνικού αγωγού που έχει κλαπεί εδώ και χρόνια και δεν έχει αντικατασταθεί .  Το  σχολείο δεν έχει συνδεθεί με φυσικό αέριο , ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζεται μεγάλη απώλεια θερμότητας λόγω της παλαιότητας των κουφωμάτων και δεν έχει θωρακιστεί με μόνωση. Στο σημείο κύριας πρόσβασης στο σχολείο ,  επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα , λιμνάζουν ύδατα και με την πρώτη δυνατή βροχή ο δρόμος μετατρέπεται σε λίμνη.

Β.  Δημοτικό σχολείο Μικρού Κεφαλοβρύσου :

Υπάρχουν εκτεταμένα προβλήματα λόγω υγρασίας σε όλους τους τοίχους ,  με αποκορύφωμα την αίθουσα πληροφορικής όπου είναι ανυπόφορη η διεξαγωγή του μαθήματος.. Στο σχολείο τα ξύλινα κουφώματα είναι παμπάλαια και  φθαρμένα με αποτέλεσμα την μεγάλη  απώλεια θερμότητας  , ενώ επείγει η αποκατάσταση του αύλειου χώρου , που με την πρώτη βροχή μετατρέπεται σε λίμνη.

  1. Πετσοκομμένη ήρθε από την κυβέρνηση η επιχορήγηση για τη συντήρηση των σχολείων.

Στην ήδη   πενιχρή επιχορήγηση για τη συντήρηση των σχολείων του δήμου η κυβέρνηση αποδίδει λιγότερα χρήματα από τα απροβλεπόμενα. Για  παράδειγμα   στο 1ο τρίμηνο του 2019  για ασφαλιστικές εισφορές των καθαριστριών αποδόθηκαν 33 χιλιάδες ευρώ  αντί για 37 χιλιάδες  και για μέτρα ατομικής προστασίας  και το γάλα 5χιλιάδες ευρώ  αντί για 15 χιλ.

  1. Περιβαλλοντολογικό πρόβλημα με τη ρύπανση του Αγιομονιώτη ποταμού από τα λήμματα του πλυντηρίου απορριμματοφόρων στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τρικκαίων.

Καμιά δημοτική αρχή τόσα χρόνια  δεν έκανε παρέμβαση γι’ αυτό το περιβαλλοντολογικό ζήτημα, ενώ είναι γνωστό ότι ο χώρος πλύσης των απορριμματοφόρων – αυτοκινήτων είναι ακατάλληλος, υπαίθριος , γεμάτος λάσπες & χώματα, ακριβώς δίπλα στο ποτάμι , οπότε τα λήμματα καταλήγουν σ’ αυτό.

  1. Προβλήματα καθαριότητας με κακή κατάσταση των σημείων περισυλλογής των σκουπιδιών , με   έλλειψη μπλε κάδων ανακύκλωσης και με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημείο μπροστά από 5ο και 31οΔημοτικά Σχολεία , οδός Μαυροκορδάτου, που θυμίζει χωματερή.
  2. Διευθυντές σχολείων των Τρικάλων δέχονται πιέσεις από εισπρακτικές εταιρίες της ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που την πληρωμή τους έχει αναλάβει ο δήμος Τρικκαίων. Ζητήθηκε αναλυτική κατάσταση των οφειλών  που έχει αναλάβει ο δήμος κι αν αυτές εξυπηρετούνται.
  3. Σχολίασε την υποκρισία της δημοτικής αρχής σχετικά με τη δυνατότητα  απρόσκοπτης  μετακίνησης ΑΜΕΑ στην πόλη των Τρικάλων. Χαρακτηριστικά, ανέφερε, ότι στην εκδήλωση  Free Mobility( δράση για την ευαισθητοποίηση των εφήβων για την προσβασιμότητα στις πόλεις μας)

που έγινε στο 2ο EPAL δεν υπήρχε ράμπα πρόσβασης στη σκηνή του  αμφιθεάτρου  , όπου θα μιλούσε μάλιστα μαθητής με κινητικά προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης