"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Γιώργος Σπαθής : να δώσουμε ξανά «ελπίδα και  όραμα» στη νέα γένια»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ακόμα  μια χαμένη ευκαιρία αποτελεί  για τα Τρίκαλα η αναβάθμιση του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας αφού δεν προκύπτει κανένα κέρδος  και ούτε κάποιες δεσμεύσεις υπήρξαν  για  την  δημιουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων.

Από οποία οπτική γωνία και αν το δούμε σήμερα γίνεται ορατό ότι  ο δήμος Τρικάλων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του και τις βασικές του υποχρεώσεις.

Στην   περίοδο που διανύομαι  όπου τα πάντα κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τα γεγονότα  απαιτούν,  πλαισίου διεκδίκησης,  συνδυασμό στρατηγικής,  τακτικής  και  αποτελεσματικότητας.

Σε καμία περίπτωση δεν παραγνωρίζουμε την πυραμίδα των αρμοδιοτήτων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι όμως φανερό ότι σε επίπεδο περιφέρειας η ανατολική Θεσσαλία καρπώνεται την μερίδα του λέοντος και  δυστυχώς τίποτα δεν περισσεύει για τα Τρίκαλα,  όχι νέο  τμήμα δεν θα έρθει στα Τρίκαλα, αλλά και αυτά που λειτουργούν με επιτυχία μπορεί να χαθούν.

Έχει  αποκαλυφθεί πια ότι  όλα γίνονται στον βωμό των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων στην τοπική κοινωνία των Τρικάλων το γνωρίζουν πια.

Ζούμε μια χαμένη πενταετία με πολλές χαμένες ευκαιρίες, για ανάπτυξη  στην νομό, στην ολοκλήρωση έργων υποδομής  στον πρωτογενή τομέα, στην καινοτομία τον τουρισμό την παιδείας , πέντε  χρόνια τώρα ζούμε την έλλειψη στόχων, δημοτικής πολιτικής, σε όλους τους τομείς.

Αυτή η   στασιμότητα και η  αδράνεια  πρέπει να  ανατραπεί ,  να αφήσουμε  πίσω την παθογένεια να αφήσουμε πίσω το χθες,  ανοίγοντας  νέους ορίζοντες, διαμορφώνοντας  την  “agenda 2020” ένα νέο  κεφάλαιο  να  διεκδικήσουμε  προγράμματα και κονδύλια  με αξιώσεις ότι μας αναλογεί  και όχι μόνο, να δώσουμε ξανά «ελπίδα και  όραμα στην νέα γένια στους συμπολίτες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης