"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Γιώργος Σπαθής : Eβδομάδα fatsimare

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Εβδομάδα κινητικότητας από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί και στην χώρα μας εδώ και χρόνια, στα πλαίσια υλοποίησης μιας σειράς δράσεων και μέτρων της  τοπικής αυτοδιοίκησης για την ευαισθητοποίηση των δήμων με δράσεις, όπως ενημέρωση και δραστηριοποίηση, των τοπικών φορέων και των πολιτών για την προώθηση βιώσιμης κινητικότητας, την βελτίωση της καθημερινότητας και  της  ποιότητας ζωής  των πολιτών. Της κοινωνικής, οικονομικής, και περιβαλλοντικής διάστασης των πόλεων από την βελτίωση των υποδομών.

papa-podilatro

Οι ενημερωτικές δράσεις των δήμων έχουν παλλαϊκό και πανηγυρικό χαρακτήρα, για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, από μέσα μαζικής μεταφοράς το ποδήλατο και το περπάτημα, την ορθολογική χρήση του αυτοκίνητου στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η υλοποίηση των υποδομών για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εύρυθμη λειτουργία της  πόλης είναι υπόθεση του δήμου και απαιτούνται δράσεις  για χώρους αναψυχής, άθλησης. Στην πόλη μας στον τομέα των υποδομών υπάρχουν πολλές και άμεσες ανάγκες από μικρά και μεγάλα έργα.

podilatodromos

Το κυκλοφοριακό απαιτεί μια σειρά παρεμβάσεων, με προτεραιότητα την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης και την σταδιακή εφαρμογή της, διανοίξεις δρόμων και αδιάβατων πεζοδρομίων, μονοδρομήσεις και αντιδρομήσεις, διαγραμμίσεις, ράμπες ΑΜΕΑ, θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, κόμβους, νησίδες, πεζοδρομήσεις, ποδηλατοδρόμους, γέφυρες. Δεκατέσσερα χρόνια μετά την δοκιμαστική εφαρμογή των μέτρων κυκλοφοριακής μελέτης και ολοκληρωμένων έργων προς αξιοποίηση και βελτίωση του κυκλοφοριακού, με λύπη διαπιστώνουμε ότι  είναι εγκαταλειμμένα, βλέπουμε μια πόλη γερασμένη, ξανά και ξανά τα πλαστικά σωληνάκια καταπατημένα και τσαλακωμένα, αντί των μόνιμων ενδεδειγμένων κατασκευών. Το κυκλοφοριακό είναι καθημερινός βραχνάς και τα τελευταία τρία χρόνια έγιναν από τον δήμο «ΜΟΝΟ» κάποιες μετρημένες στα δάκτυλα ενός χεριού ράμπες προσβασιμότητας. Δεκατέσσερα χρόνια μετά  η διάνοιξη  μικρού τμήματος του δρόμου από την γέφυρα  Αρριανού μέχρι την Πατρόκλου Κοσμά ώστε να αποτελέσει τον μικρό κυκλοφοριακό  δακτύλιο από την Λαρίσης μέχρι την οσε και την οδό πύλης είναι στον «πάγο».

Σπάθης Γιώργος

πρώην δήμαρχος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης