"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Γιώργος Τσίγκας : Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για τους Έλληνες

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Με την άποψη μου , ότι δεν συμφωνώ με τη συμφωνία των Πρεσπών και ιδιαίτερα με την εκχώρηση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους Σλάβους των Σκοπίων , συντάσσεται το 70% των Ελλήνων ,όχι απαραίτητα ότι οι υπόλοιποι συμφωνούν , αλλά απλώς αποδεχονται την αδυναμία μας και την ήττα μας .

Κάποιοι μιλάνε ότι πρέπει να αποφύγουμε τον εθνικό διχασμό . Δεν υπάρχει κανένας διχασμός , γιατί η συμφωνία έχει ενώσει τον λαό ,από δεξιούς ,αριστερούς ,κεντρώους ,πλούσιους και φτωχούς εγγράμματους και λιγότερο εγγράμματους .

Δεν υπαρχει καμία σύγκρουση μέσα στο λαό . Η συμφωνία της λίμνης δεν έγινε για να λυθεί κάποιο εξωτερικό πρόβλημα ,έγινε καθαρά για τον ελληνικό λαό .

Έγινε για να αλλάξουμε τα βιβλία ,να πάψουμε να μιλάμε για Μακεδονία ,για απελευθέρωση της Μακεδονίας .

Έγινε για να θεωρούμε τους Σλάβους Μακεδόνες και να μη μιλάμε για ελληνική Μακεδονία ,να μη κάνουμε εκδηλώσεις για τη Μακεδονία και το σημαντικότερο , να επιβραβεύουμε τα έθνη και τον ακραίο ,επιθετικό εθνικισμό των γειτόνων , των Σλάβων των Σκοπίων ,των Τούρκων ,των Αλβανών και να μηδενίζουμε το δικό μας έθνος .

Να απαρνηθούμε την αυλη περιουσία μας , που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία (ιστορία ,αρχαιολογία , τουρισμό , προϊόντα κ.λ.π. ) .

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση .

Από την εποχή του Σημίτη με τους εκσυγχρονιστές και τη Ρεπούση ,τον Λιακο και άλλους ,επιχειρείται ο μηδενισμός της ιστορίας μας ,η κατάσβεση του πατριωτικού και αντιστασιακού φρονήματος του ελληνικού λαού

Γεώργιος Τσίγκας

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητέ γιατρέ.
    Υπήρξες καλός μαθητής,γιαυτό θα θυμάσαι ότι ο Μεσαίωνας(5ος-15ος αιώνας) είχε τρεις περιόδους.Τον πρώιμο,τον μέσο και τον ύστερο.Οι άνθρωποι που ζούσαν τότε,δεν λέγανε φυσικά ότι εμείς ζούμε στον …μεσαίωνα.Πίστευαν σε κάθε φάση,ότι είναι πρωτοπόροι της σκέψης και της πράξης.Πιστεύω ακράδαντα,ότι ο ύστερος δεν έχει τελειώσει ακόμη.Τρανά παραδείγματα,οι σημαιοφόροι οπαδοί του Σώρρα στην πόλη μας,επί διήμερον,οι οπαδοί της θεωρίας της …επιπέδου Γης κλπ.Σε υπενθυμίζω επίσης ότι το 1940 στην Αθήνα, υπήρξε φαινόμενο Βορείου Σέλαος και ενώ το φυσικό αυτό φαινόμενο είχε αναλυθεί από το 1912 περίπου,η αντίδραση του Ελληνικού Κράτους ήταν,να ανοίξει εκτάκτως τις εκκλησιές για να σωθεί ο κόσμος, με αποτέλεσμα να τρέξουν όλοι οι Αθηναίοι να γλυτώσουν από τον…Εωσφόρο.
    Γιατί να τρέχουμε 330 χιλιόμετρα,εδώ,στο δικό μας Ριζαριό,μέχρι το 1975 είχαμε δύο!!! ξακουστές …μάγισσες που φτιάχναν πόδια,χέρια και πάσαν νόσον.
    Εν κατακλείδι φίλε,ξέρω ότι αυτά που γράφεις δεν τα πολυπιστεύεις,αλλά μάλλον θέλεις να τα διαβάσουν κάποιοι,που …περιμένουν να τα διαβάσουν.Τυχαίως αυτοί ψηφίζουν κιόλας.Και πλησιάζουν και εκλογές.
    Όσον αφορά τη εξωτερική πολιτική μιας χώρας και τον μακροχρόνιο προσανατολισμό της, μάλλον δεν είναι οι πολλοί (και η γνώμη τους) κατάλληλοι γιαυτό.Θυμήσου την 28-5-1979 που υπέγραφε ο (κατόπιν)Εθνάρχης την ένταξη στην ΕΟΚ πόσοι ήταν εναντίον του.Μέχρι και οι …πέτρες.

  2. Κάποιος απ’ ότι φαίνεται δεν διάβασε καν αυτή τη συμφωνία κι ούτε ξέρει πώς αποκαλούσε τα Σκόπια ολόκληρος ο πλανήτης μέχρι τώρα. Θα ήθελα να μας πει περισσότερα για το πώς θα αλλάξουμε και καλά τα βιβλία και απαρνούμαστε την ιστορία μας. Αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται… Έρχονται εκλογές άλλωστε, όλο και κάτι πρέπει να γράψουμε να τσιμπήσουμε καμιά ψήφο παραπάνω από αυτούς τους λιγότερο εγγράμματους όπως τους αποκαλεί κι ο ίδιος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης