"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Γραβάνης : Θλιβερή η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Λάρισα -Τρεις νέοι χάθηκαν στη Θεσσαλία από κορονοϊό το Σαββατοκύριακο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεφεύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Θεσσαλία τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε διάστημα 48 ωρών θρηνήσαμε τη ζωή τριών νέων ανθρώπων που υπέκυψαν από επιπλοκές της νόσου. Συγκεκριμένα οι δύο περιπτώσεις αφορούν τα Τρίκαλα, όπου έχασε τη ζωή του 29χρονος έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο της πόλης στη ΜΕΘ και μία 34χρονη που νοσούσε σπίτι της. Την ίδια ώρα χάθηκε 32χρονος κτηνοτρόφος από το Μεσενικόλα Καρδίτσας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας, ενώ και ο πατέρας του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Λαμίας.

Οι περισσότεροι που νοσούν αυτό το διάστημα στα 5 νοσοκομεία της Θεσσαλίας, όπου η κατάσταση είναι οριακή καθώς είναι ελάχιστες οι κενές κλίνες ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Ιδιαίτερα στα χωριά το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης δεν υπερβαίνει το 20 με 30% ενώ συνεχίζουν τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις, κηδείες κλπ με ελάχιστες προφυλάξεις.

Την ίδια ώρα έρχονται καταγγελίες ότι γονείς που νοσούν οι ίδιοι στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο , με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδοσχολική διάδοση, αφού κανείς δεν ελέγχει σοβαρά από τον ΕΟΔΥ την καραντίνα..
Σε Λάρισα και Μαγνησία η κατάσταση ξεφεύγει καθώς επιμένουν τις τελευταίες ημέρες πλην Σαββατοκύριακου σε τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων, ενώ πλέον δεν υπάρχουν παρά ελάχιστα κενά κρεβάτια και αποφασίζουν να μετατρέψουν άλλες κλινικές σε κλινικές covid για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση…

Γραβάνης: Θλιβερή η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Λάρισα- του χρόνου τέτοιο καιρό ξεμπερδεύουμε

Ο Λαρισαίος καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης μιλώντας στη «Θεσσαλία τηλεόραση» εξέφρασε την απογοήτευση του για τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη της πατρίδας του της Λάρισας και της Θεσσαλίας. Μάλιστα πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία η Ιατρική σχολή μαζί με το τμήμα Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να κάνουν φοιτητές και καθηγητές- γιατροί περιοδεία στα χωριά για να πείσουν τους κατοίκους της υπαίθρου για την ανάγκη να κάνουν το εβόλιο

Γραβάνης : Θλιβερή η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Λάρισα -Τρεις νέοι χάθηκαν στη Θεσσαλία από κορονοϊό το Σαββατοκύριακο


«Όταν έχουμε χάσει τους τελευταίους μήνες 120 νέους ανθρώπους από τον κορονοϊό και έχουν γίνει πάνω από 7 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί στον κόσμο, σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια κατοίκους με απειροελάχιστες ως μηδενικές παρενέργειες, το να μην εμβολιάζεται κάποιος είναι σα να εγκληματεί εις βάρος του εαυτού του, των αγαπημένων του και της κοινωνίας» ανέφερε ο καθηγητής, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει όσοι έχουν εμβολιαστεί με τη δεύτερη δόση και έχουν παρέλθει οι 6 μήνες, να σπεύσουν να κάνουν και την Τρίτη, γιατί έτσι θα έχουν 95% κάλυψη στο στέλεχος δέλτα του ιού.

Παράλληλα ο κ. Γραβάνης ανέφερε πως με 200 κρούσματα καθημερινά η Λάρισα και πάνω από 100 η Μαγνησία, θα ήταν λάθος να γίνουν κανονικά φέτος οι παρελάσεις στις δύο αυτές πόλεις και μάλιστα ενημερώθηκε πως ο δήμαρχος Λαρισαίων σκέφτεται να αναβάλλει και τις εορταστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κόσμου και ορθώς θα πράξει. Επίσης ο Λαρισαίος καθηγητής επισήμανε πως δεν θα πρέπει οι διπλοεμβολιασμένοι να χαλαρώσουν και να συνεχίσουν να παίρνουν προφυλάξεις καθώς όπως όλα δείχνουν θα περάσουμε ένα δύσκολο δίμηνο Νοέμβριο και Δεκέμβριο στην Ελλάδα , όπου δυστυχώς είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους οι νεκροί από τους 15.000 σήμερα να φτάσουν τους 20.000 δυστυχώς, στη χώρα μας.


«Είχα επισημάνει ότι ήταν πρόωρο να υπάρξει άρση περιορισμών για τους διπλοεμβολιασμένουςκαι αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται, αφού είναι μεγάλος ακόμη ο πληθυσμός χωρίς εμβόλιο και η μετάλλαξη δέλτα δεν αστειεύεται. Θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία του χρόνου τέτοιο καιρό, ίσως και λίγο νωρίτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος εξήρε την πρωτοβουλία του μητροπολίτη Λάρισας να κάνει εμβολιασμούς έξω από τις εκκλησίες με την κινητή μονάδα εμβολιασμού, καθώς το μεγάλο πρόβλημα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης εντοπίζεται στα χωριά.

thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης