"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Δέκα λουκέτα σε καταστήματα από την αρχή του έτους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μπαράζ ελέγχων από τις εφοριακές υπηρεσίες πραγματοποιείται στην Τρικαλινή αγορά, με τους στόχους σε ότι αφορά την πάταξη της φοροδιαφυγής να έχουν τεθεί σημαντικά ψηλά για τη φετινή χρονιά.

Στην ευρύτερη περιοχή, από τις αρχές του 2019 έχουν μπει περίπου 10 λουκέτα, στην πλειοψηφία τους για μη έκδοση αποδείξεων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια της Θεσσαλίας ανήκει πλέον στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης  Δημοσίων Εσόδων Βορείου Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία της οποίας, το διάστημα Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019 στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τα στελέχη της ΥΕΔΔΕ πραγματοποίησαν 1181 προληπτικούς ελέγχους και διαπίστωσαν 642 παραβάσεις –ποσοστό 54,36%-, κυρίως μη έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής). Σε 55 περιπτώσεις επιβλήθηκε άμεση αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων, δηλαδή 48ωρο λουκέτο, κυρίως των κλάδων της εστίασης, καυσίμων και καταναλωτικών αγαθών.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν αφορούν είτε τη μη έκδοση 10 και περισσότερων αποδείξεων είτε το αντικείμενο της φοροδιαφυγής ξεπερνούσε τα 500 ευρώ.

Γενικότερα, αναμένεται «σκληρό» πρόγραμμα ελέγχων για φοροδιαφυγή που ήδη εφαρμόζει, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προγραμματίζοντας συνολικά 200.000 ελέγχους, που δεν εστιάζονται μόνο σε στόχους υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής αλλά θα διενεργηθούν, δειγματοληπτικά, και σε χιλιάδες άλλους φορολογούμενους.

EΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης