"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Δέκα πέντε χρόνια μετά , που πήγαν τα λεφτά!!! – του πρώην δημάρχου Γιώργου Σπαθή

lafarm

Σχετικά άρθρα

  

Δέκα πέντε χρόνια μετά που πήγαν τα λεφτά!!!Δέκα πέντε χρόνια μετά που πήγαν τα λεφτά!!!

Ο Άγιος Οικουμένιος  – το «έγκλημα» -Η γέφυρα   «τερατογεννηση»  μια  ακόμα χαμένη ευκαιρία για τον δήμο.!!!

Γιώργος Σπαθής: Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ

Γιώργος Σπαθής 

Το 2002 μεταξύ των άλλων ενταγμένων στο Γ! ΚΠΣ για τον δήμο εντάξαμε και το έργο  αναπλάσεις αστικών περιοχών μικρής κλίμακας προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ  ένα έργο σύνθετο πολλαπλών παρεμβάσεων  σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της πόλης και κοινωνικές ιδιαιτερότητες .

Η συνοικία Άγιος Οικουμένιος  πρώην Σεισμόπληκτα και το τμήμα της παλιάς ζωαγοράς  έως όπισθεν Κλωτσοτηρα πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη .

Μια περιοχή υποβαθμισμένη οικιστικά πολεοδομικά με τεράστιες κοινόχρηστες εκτάσεις και κτιριακά συγκρότημα πολλαπλών χρήσεων με στόχο η περιοχή να αποτελέσει και σταθμός τουριστικών λεωφόρων.

Μια περιοχή με πλούσιες  φυσικές ομορφιές δίπλα στον λόφο του προφήτη Ηλία και ανάμεσα τους ο Ληθαίος ποταμός που τις διασχίζει .

Στο έργο εντάθηκαν μια σειρά υποέργων και παρεμβάσεις. 1) περιβάλλον χώρος  του σχολικού συγκροτήματος 2) ποδηλατοδρόμος ένθεν και ένθεν του Ληθαιου από την εκκλησία  Αγιος Οικουμένιος  έως το  μαιευτήριο. 3)παιδότοπος 4) αναμόρφωση πολυκατοικιών και των σεισμόπληκτων κατοικιών. 5) αναπλάσεις Πλαταιών 6) κατασκευή γέφυρας από  Άγιο Οικουμένιο  προς ζωαγορά. 7)διαμόρφωση και πλακόστρωση πεζοδρομίων κεντρικών δρόμων και  πεζοδρομήσεις.  8) κατασκευή πεζογέφυρας . 9) διαμόρφωση εργαστηριών .11) διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου «σαρακατσάνικα». 12) κατασκευή κτηρίων εκθετήρια αναψυκτήρια .εκμετάλλευση από ΑΜΕΑ 13) περιβάλλον χώρος για παρκιγκ επισκεπτών 14) γήπεδα 5χ5 μπάσκετ βόλεϊ 15) θέσεις παρκιγκ  τουριστικών λεωφορείων  , με συνολικό προϋπολογισμό τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ (4.000.000,00).

Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν ότι το έργο δεν ολοκληρώθηκε και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά .

Γιατί δεν κατασκευάστηκαν πρώτα τα  έργα εξυπηρέτησης των τουριστικών λεωφορείων.

Γιατί δεν κατασκευάστηκαν τα έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χωρών και αναβάθμισης της συνοικία  . Γιατί δεν έγιναν  οι χώροι αναψυχής  τα γήπεδα και οι παιδότοποι . Γιατί δεν έγιναν οι ποδηλατοδρόμοι .

Γιατί επιλέχτηκαν πρώτα τα τουριστικά περιπτερά . Όπως επίσης και  η γέφυρα «τερατογέννηση» με το αστρονομικό ποσό  σχεδόν  ένα  εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000,00) που αποτελεί το ένα τέταρτο του συνολικού προϋπολογισμού.

Τέλος το καίριο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί προς τους πολίτες από τον δήμο είναι που πήγαν τα «λεφτά» υπάρχουν τα κονδύλια για την ολοκλήρωση του συνολικού πακέτου έργων στην περιοχή. Ποιος και ποιοι θα αποφασίσουν για την λειτουργιά μιας αποδεδειγμένα  κακότεχνης  κατασκευασμένης από τα θεμέλια  γέφυρα που την καθιστά ετοιμόρροπη και επικίνδυνη σήμερα και στο μέλλον.  

Ποιος δεν γνωρίζει ότι με πολύ λιγότερα χρήματα από εκατό χιλιάδες ευρώ κατασκευάζεται μια γέφυρα στο ίδιο σημείο.

Σήμερα οι πολίτες βλέπουν πως μετά  τον έναν μετά και τον άλλον χρόνο πέρασε μια δεκαπενταετία απραξίας  για τον δήμο και τον νόμο να βυθίζεται στην αναπτυξιακή κλίμακα της χώρας.     

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης