"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Δέκα χρόνια στον δραπέτη με τα καλάσνικοφ * Μπήκαν στο Νοσοκομείο των Τρικάλων και με χρήση όπλων τον άρπαξαν από τους φρουρούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η υπόθεση των Αλβανών που κατάφεραν να ελευθερώσουν έναν ομοεθνή τους με τη χρήση καλάσνικοφ μέσα από το Νοσοκομείο των Τρικάλων εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας το οποίο επέβαλε ποινές δέκα ετών σε δύο εξ αυτών και τεσσάρων στον τρίτο κατηγορούμενο για την υπόθεση.

Όλα έγιναν στις 12 Οκτωβρίου του 2012. Τότε ο 34χρονος Αλβανός που βρισκόταν στις φυλακές Τρικάλων εκτίοντας ποινή κάθειρξης πέντε περίπου ετών για ναρκωτικά αθλούταν στο προαύλιο. Επικαλέστηκε όμως χτύπημα στο γόνατο και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης.

Εκεί πήγε συνοδεία τεσσάρων υπαλλήλων της εξωτερικής Φρουράς του ΚΚ Τρικάλων για ορθοπαιδική εξέταση. Την ώρα που εξεταζόταν από τον γιατρό μπήκαν μέσα στο ιατρείο δύο άτομα επίσης Αλβανοί με καλάσνικοφ απειλώντας και ακινητοποιώντας τους φρουρούς. Μάλιστα πυροβόλησαν τόσο μέσα όσο και έξω από το ιατρείο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας φρουρός.

«Πέστε κάτω ρε μου…, πέστε κάτω θα σας σκοτώσουμε» τους φώναζαν και τους απειλούσαν. Πήραν τον κρατούμενο, μπήκαν σε ΙΧΕ και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων Χαράλαμπος Βασταρούχας είχε δηλώσει στις κάμερες πως οι συνάδελφοί είχαν ελέγξει τον χώρο. «Ένας εξωτερικός φρουρός ήταν στην πόρτα. Ξαφνικά όρμησαν τέσσερα άτομα οι τρεις εκ των οποίων με καλάσνικοφ. Μπήκαν μέσα, τους χτύπησαν, τους ακινητοποίησαν και προσπάθησαν να τους πάρουν τα όπλα. Σε κάποια αντίδραση που πήγε να γίνει τους απείλησαν πως θα τους σκοτώσουν.

Πήραν τον κρατούμενο, έφυγαν από την κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου απ’ όπου και πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν. Ήταν τρεις οι συνοδοί του κρατουμένου και ο ένας ο οδηγός που ήταν στην κλούβα. Τα όπλα που απέσπασαν από τους φρουρούς τα βρήκαμε στη συνέχεια στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου».

Λίγες ώρες αργότερα όμως σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α. ο κρατούμενος συνελήφθη στην Αθήνα. Όλα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της ημέρας, ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε άνδρα, έχοντας υποψίες πως συνδέεται με την απόδραση. Ξαφνικά άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ακολούθησε καταδίωξη στον Κόκκινο Μύλο και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Έπειτα συνελήφθη ο τότε 34χρονος.

*Ο πρώτος κατηγορούμενος (ο κρατούμενος που ήταν απών από τη δίκη) κηρύχτηκε ένοχος για την πράξη της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή σε ελευθέρωση κρατουμένου με πρόθεση από κοινού, που του αποδίδεται. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών η οποία μετατρέπεται σε 5 ευρώ ημερησίως. Η έφεση αποφάνθηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που ήταν ωσεί παρών καθώς εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο (κρατούμενος στα Χανιά), καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 9 μηνών για 6 πράξεις. Της ελευθέρωσης κρατουμένου, σωματικής βλάβης, αντίστασης, διακεκριμένης περίπτωσης παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και άσκοπων πυροβολισμών. Η έφεση που άσκησε δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη.

Ο τρίτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μόνο για την πράξη της ελευθέρωσης κρατουμένου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών προς 5 ευρώ ημερησίως.

Σε όλες τις περιπτώσεις αποφασίστηκε οι εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης