"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

“Δήμαρχος της πόλης ή της κυβερνητικής πλειοψηφίας;”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε το προωθούμενο  νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές. Μια κυβερνητική πρόταση που ακυρώνει στην πράξη  τον χαρακτήρα ενός διαχρονικού θεσμού της κοινωνίας μας. Του θεσμού της λαϊκής  αγοράς όπου οι παραγωγοί μπορούν απευθείας και χωρίς μεσάζοντες να πωλούν τα  προϊόντα τους. 

Πλέον οι θέσεις των παραγωγών και μικροπωλητών βγαίνουν σε δημοπρασία, στην οποία  μπορούν να συμμετέχουν ιδιώτες ή εταιρείες, που καμιά σχέση δεν έχουν με τον  πρωτογενή τομέα ή τον Δήμο. Δημοπρασία στην οποία το ίδιο ΑΦΜ θα μπορεί να χτυπάει  περισσότερες από μία θέσεις.

Προφανώς υπάρχουν και πολλές άλλες διατάξεις στο  νομοσχέδιο που πλήττουν τους ανθρώπους της παραγωγής, όπως η κατάργηση  κοινωνικών κριτηρίων και η μοριοδοτηση στην δημοπρασία εκείνων με τριτοβάθμια  εκπαίδευση (αλήθεια ποσοι άνθρωποι της υπαίθρου έχουν πτυχίο ΑΕΙ;)  

Όμως η πλειοψηφία του Δημοτικό Συμβούλιο δεν έπραξε καν το αυτονόητο. Να ζητήσει  την απόσυρση του νομοσχεδίου, ως κίνηση συμπαράστασης στους χιλιάδες συμπολίτες  μας του Δήμου και του νομου που ζούνε τις οικογένειες τους από τη λαϊκή αγορά.

Ενός  θεσμού που αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και μοναδική πηγή βιοπορισμού  των μικροκαλλιεργητών, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Θεσσαλικό κάμπο και στη  πόλη μας. 

Η πρόταση του Δημάρχου ήταν η σύσταση μιας επιτροπής που να γνωμοδοτήσει για το  νομοσχέδιο, κάτι που παραπέμπει σε «καλένδες» .  

Προς τι όμως κύριε Δήμαρχε η σύσταση επιτροπής και όχι η απευθείας αντίθεση στο  νομοσχέδιο; 

Ποιος φορέας θα διενεργήσει την προβλεπόμενη δημοπρασία για τις θέσεις στην λαϊκή  της πόλης μας όταν ψηφιστεί ο νόμος; 

Είστε πρόεδρος της ΚΕΔΕ και επειδή οι λαϊκές αγορές είναι ταυτισμένες με την λειτουργία  των πόλεων οφείλετε να πρωτοστατήσετε εναντίον του νομοσχεδίου, παρόλο που  πολιτικά ανήκετε στο κόμμα που κυβερνάει. 

Επίσης θεωρούμε την τοποθέτηση καμερών στον χώρο της λαϊκής αγοράς ως μείζον θέμα  ατομικών δικαιωμάτων

Με ποιο πρόσχημα έγινε η τοποθέτηση; Της δήθεν προστασίας της δημοτικής περιουσίας; Αν ναι τι ακολουθεί; Να τοποθετηθουν κάμερες στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα πάρκα,  στις παιδικές χαρές (περιουσία του Δήμου είναι και αυτα);  

Το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ποιος θα το ελέγχει; Υπηρεσία του Δήμου; Με  ποια νομοθετική αρμοδιότητα; 

Στο επόμενο συμβούλιο προτιθέμεθα να φέρουμε το παραπάνω ως θέμα προς συζήτηση, με πρόταση προς το σώμα, την άμεση αφαίρεση των καμερών από το κέντρο της πόλης. 

Η πόλη μας διαχρονικά ήταν ασφαλής και με δημοκρατικές ελευθερίες. Οφείλουμε να μην μετατραπεί σε big brother….

το κειμενο υπογραφουν :  

  1. ΛΟΥΛΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 7. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ 2. ΠΑΙΔΗ ΝΑΤΑΣΑ 8. ΣΙΜΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ 3.ΑΝΤΡΙΤΣ ΜΑΓΔΑ 9. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ 4.ΓΚΑΓΚΑΜΑΝΟΥ ΣΟΥΛΑ 10.ΤΣΙΚΡΙΚΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 5.ΚΟΣΥΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ 6.ΜΠΟΥΛΟΓΕΩΡΓΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης