"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Δίκη Πελετίδη: Δεν θα περάσει ο φασισμός !

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

«Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα». Αυτά δήλωνε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους έξω από το δικαστήριο, ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης την περασμένη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

 Σήμερα, Πέμπτη, η δίκη συνεχίζεται. Συνεχίζεται ταυτόχρονα και ο αγώνας ενάντια στην απαράδεκτη- πολιτικών σκοπιμοτήτων- δίωξη του δημάρχου Πελετίδη ο οποίος υλοποιώντας ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανε αυτό που όφειλε: δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Το μεγάλο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Κώστα Πελετίδη από εκατοντάδες φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος και την συντριπτική πλειοψηφία του πατραϊκού λαού αποτελεί σφραγίδα υπεράσπισης της μνήμης του ελληνικού λαού απέναντι στη ναζιστική θηριωδία, απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο των σύγχρονων ταγματασφαλιτών, των χρυσαυγιτών.

Η ανυποχώρητη αλληλεγγύη στο δήμαρχο Πάτρας είναι αναγκαία και επιτακτική. Είναι η απάντηση του δημοκρατικού ελληνικού λαού απέναντι στο μισαλλόδοξο «ελληναράδικο» ταλιμπανισμό των φασιστοειδών του Ωραιόκαστρου. Απέναντι στο χρυσαυγίτικο δηλητήριο του ναζισμού, του φασισμού, των ταγμάτων ασφαλείας και του ρατσιστικού μίσους, κάθε εργαζόμενος, κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη αίσθηση του δικαίου και ανθρωπιάς, οφείλει να υψώσει τείχος.

Στο πρόσωπο του Κώστα Πελετίδη δικάζεται η Ελλάδα που έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από τη φασιστική-ναζιστική θηριωδία. Από το Δίστομο και τα Καλάβρυτα μέχρι το Χορτιάτη, την Καισαριανή και τα Προσφυγικά της Πάτρας, οι μάρτυρες του αγώνα ενάντια στο ντόπιο και ξένο φασισμό μας θυμίζουν τη βαρβαρότητα που υπέστη ο τόπος αυτός. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι χρέος και καθήκον, τόσο απέναντι στην Ιστορία, όσο και στη νέα γενιά, «να υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους» (Κ.Πελετίδης, “Ριζοσπάστης”, 22/1/2017).

Το μήνυμα είναι ένα και είναι ξεκάθαρο: Δεν θα περάσει ο φασισμός! Δεν θα περάσουν ούτε τα όποια πολιτικά-ψηφοθηρικά παιχνίδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιχειρούν να «βγάλουν λάδι» τους φονιάδες ναζί της Χρυσής Αυγής. Ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, έχοντας στο πλαϊ του το λαό της Πάτρας και ολόκληρης της χώρας, θα δικαιωθεί.

Ν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης