"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

ΔΑΚΕ Νοσοκομείου Τρικάλων: Πενία τέχνας κατεργάζεται!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καινούργιο επεισόδιο στο σήριαλ ΣΟΧ από την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ και με νέο αφήγημα.
Αφού ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και από τα λίγα εναπομείναντα μέλη της ΟΜ το 2011 υπερψήφισε την μείωση των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου Τρικάλων απ’ τις 1027 σε 900, τώρα ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα.

Ειδικότερα υπερψήφισε την μείωση των οργανικών θέσεων του κλάδου προσωπικού καθαριότητας από 35 σε 10 στις οποίες περιλαμβάνονται οι ειδικότητες καθαριστριών, πλυντριών, σιδερωτριών και επιμέλειας κήπων.

Βέβαια, τότε ήταν υπέρμαχοι των ιδιωτικών συνεργείων!!! Και ο εμπαιγμός έγινε μεγαλύτερος όταν οι ΣΟΧ είχαν ημερομηνία λήξης και με Νόμο του 2018 απαγορεύτηκε η μετατροπή των ΣΟΧ σε συμβάσεις αόριστης διάρκειας.

Ποιός λοιπόν πετάει το τυράκι της δήθεν νομοθεσίας που την αναλύουν όπως τους βολεύει δεν είναι άγνωστος. Είναι τα ΊΔΙΑ πρόσωπα που συνέχιζαν και συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους ΣΟΧ και που τους σέρνουν στα δικαστήρια όπου ΤΑΧΑ έχουν πιθανότητα να διεκδικήσουν την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την μονιμοποίησή τους.

Είναι αυτοί που εξακολουθούν να εμπαίζουν εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των εργαζομένων για εργασία καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες.


Και τούτο διότι κατά ρητή νομοθετική και συνταγματική επιταγή απαγορεύεται η μονιμοποίηση και η σύσταση οργανικών θέσεων οι οποίες δεν είναι νομοθετημένες.


Βέβαια εδώ μπαίνει από το παράθυρο και η ελπίδα με την βαθυστόχαστη πρόβλεψη: «και οι νομοθεσίες αλλάζουν. Καλούμε όσους διεκδικούν εξουσία να δεσμευτούν ότι θα βρεθεί λύση για να πάρουν πίσω τις δουλειές τους όσοι απολύθηκαν».


Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

Εμφανίζονται ως προστάτες αυτοί που συναίνεσαν στην μείωση των οργανικών θέσεων, αυτοί που παρουσίασαν οβιδιακές μεταμορφώσεις, αυτοί που οδήγησαν τους εργαζόμενους σε δικαστικούς αγώνες οι οποίοι αποβαίνουν μάταιοι καθόσον τα δικαστήρια στηριζόμενα στους νόμους δεν κάνουν δεκτά τα αιτήματα τους.

Η προτροπή – επίκληση να υπάρξει δέσμευση για να βρεθεί λύση απ’ αυτούς που διεκδικούν την εξουσία φανερώνει την ένδεια και την κοροϊδία των « συνδικαλιστών » του ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ. Τι να πει κανείς!!!

ΔΑΚΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
&
ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης