"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Δανάη Τζήκα: Δεν θα είμαι υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

DANAH
Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου, δηλώνοντας ότι «αδυνατεί να υποστηρίξει την πολιτική κατεύθυνση που την παρούσα στιγμή διαμορφώνεται και δεν θα είναι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές».
Ειδικότερα στη δήλωσή της η κα Τζήκα αναφέρει:
«Οι ραγδαίες εξελίξεις τον τελευταίο καιρό μας έφεραν εκ των πραγμάτων αντιμέτωπους με αδιέξοδα, μεγάλα διλήμματα και διαψεύσεις. Παρά τα λάθη και τις ελλείψεις μας, δεν αμφισβητώ ότι η συμφωνία, η οποία υπερψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, αποτελεί προϊόν σκληρού εκβιασμού. Παρόλα αυτά πρόκειται για μία συμφωνία η οποία οξύνει την κοινωνική κρίση και δεν δίνει διέξοδο σε όλα αυτά τα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας που έχουν περισσότερο πληγεί από την λιτότητα και ιδιαίτερα στη νεολαία.
Στις νέες αυτές συνθήκες δεν μπορούμε απλώς να προτάσσουμε εύκολες και ανέξοδες απαντήσεις. Αντιθέτως, οφείλουμε να επιχειρήσουμε να απαντήσουμε με σοβαρούς όρους στα μεγάλα ερωτήματα που τίθενται από την πραγματικότητα. Το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συμβάλει, ακόμα και την ύστατη στιγμή, σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο με όρους ενότητας αλλά και με όρους αποτελεσματικότητας για την κοινωνία. Θα έδινε την ευκαιρία από κοινού να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε τις κατευθύνσεις ενός σχεδίου απεμπλοκής από το μνημόνιο και στο οποίο συλλογικά θα δεσμευόμασταν.
Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν επιλέχθηκε. Με βάση τα παραπάνω, αδυνατώ να υποστηρίξω την πολιτική κατεύθυνση που την παρούσα στιγμή διαμορφώνεται.
Υπήρξε μεγάλη τιμή για μένα και από τη θέση μου ως βουλευτής να προσπαθήσω να παλέψω για τις αξίες της Αριστεράς. Με απόλυτο σεβασμό στους συντρόφους μου, σε όσους δώσαμε όλο αυτό το διάστημα μαζί μάχες και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, στον κόσμο που πίστεψε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είμαι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές.
Το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχω ως υποψήφια σε αυτές τις εκλογές σε καμία περίπτωση δεν με καθιστά πολιτικά ανενεργή. Αναμένω τις συλλογικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και θα είμαι πάντα παρούσα στους κοινωνικούς αγώνες και στους δρόμους που θα ανοίγουμε για μια δικαιότερη κοινωνία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης