"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Δεν άφησε τίποτα όρθιο η βροχή στο Ανατολικό Πήλιο – Καταστρέφονται τα πρόχειρα έργα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι δρόμοι “κόβονται σαν βούτυρο” και η βροχή δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. όλες οι πρόχειρες παρεμβάσεις που γίνονται για να λειτουργεί το δίκτυο καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Η βροχή έχει διαλύσει ακόμα και αυλές σπιτιών, οι δρόμοι είναι ρέματα. Το νερό από την βροχόπτωση όλη τη νύχτα επιδείνωσε τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις σε Ζαγορά – Καράβωμα και Χάνια -Καράβωμα .

Η Τσαγκαράδα είναι απροσπέλαστη καθώς τα ρέματα έχουν σκεπάσει το δρόμο που οδηγεί στο χωριό. Η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε πως η νύχτα για το Πήλιο ήταν εφιαλτική καθώς όλες οι αποκαταστάσεις καταστρέφονται από το νερό. “Δεν υπάρχει ανάχωμα που να έμεινε όρθιο ή έργο για την αντιμετώπιση των καθιζήσεων που να μην παρασύρθηκε από το νερό”. Η σύνδεση των χωριών μεταξύ τους έχει διακοπεί και επαναλαμβανόμενες είναι οι διακοπές ρεύματος. Στο Πουρί ξημέρωσαν χωρίς ρεύμα, όπως και στη Ζαγορά και στο Ανήλιο και την Τσαγκαράδα δεν έχουν νερό. Οι κάτοικοι αναφέρουν πως δεν έχουν ξαναζήσει τέτοιο φαινόμενο. Στο Πήλιο τα μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους από τα χώματα ενώ έκλεισε και ο δρόμος Μηλιές -Τσαγκαράδα. Κατολίσθηση υπάρχει και στον Πλατανιά. Κλειστά τα σχολεία σε Ανατολικό Πήλιο και Τρίκερι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας διακόπτεται επ’ αόριστον η κυκλοφορία στην κεντρική παραλιακή οδό του Αγ. Ιωάννη Πηλίου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.
Επίσης, η Αστυνομία διακόπτει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κισσού – Χανίων, λόγω χιονόπτωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης