"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Δεν έχουμε ταυτότητα στην παραγωγή μας… Δεν έχουμε δαχτυλικό αποτύπωμα!! – της Ιωάννας Καρρά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ναι, σε πολλούς δεν θ αρέσει αυτή η ιστορία…
Διαβάστε την, όμως, η κριτική φέρνει πάντα θεμιτά αποτελέσματα!!!
Στην Ελλάς του 2019 το βασικό μας πρόβλημα, η μοναδική φιλονικια μεταξύ παραγώγων, είναι αν λόγω ΣΎΡΙΖΑ μειώθηκαν οι τιμές στα προϊόντα, ή όχι… Αν η ΝΔ θα τις επαναφέρει, ή όχι!!
Μας βλέπουν, σίγουρα, από κάποιον άλλο πλανήτη και γελάνε!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες


Το πρόβλημά ΜΑΣ, είναι δικό μας, των παραγωγών και κανείς, μα κανείς δεν μπορεί να το διεκδικήσει… Σαφώς και όλοι έχουν ένα μερίδιο, αλλά η ρίζα του βρίσκεται σ εμάς!!
Δεν έχουμε ταυτότητα στην παραγωγή μας… Δεν έχουμε δαχτυλικό αποτύπωμα!! Εισάγουμε στην παραγωγή οτιδήποτε “ξένο”… Όσοι έχουν αντιληφθεί την αξία ύπαρξης ταυτότητας, πέτυχαν… Για τους υπόλοιπους, η μέση κατάσταση θεωρείται ιδανική…
Έχουμε εξυψώσει όλα τα super fruits που μας έφεραν κι έχουμε ξεχάσει τις εξαιρετικές ιδιότητες των δικών μας “υπερφρούτων”… Σα να μην έχουμε εξαιρετικά σταφύλια, πλούσια σε πολυφαινόλες, σα να μην έχουμε ιδανικά ρόδια, πλούσια σε αντιοξειδωτικά… Σα να μην έχουμε αμύγδαλα, καρύδια, κεράσια, σύκα και τόσα ακόμα χρυσά προϊόντα!!!
Το ίδιο και με τα ζώα μας… Εκεί πονάει πιο πολύ η ιστορία… Εκεί η ταυτότητα έχει σχεδόν εξαφανιστεί… Εκεί ξεχάσαμε πόσο σημαντικό είναι να εξελίξουμε τις δικές μας αυτόχθονες φυλές… Εισάγουμε, εισάγουμε, εισάγουμε…
“Χάνουμε τη φέτα”!!! Χάνουμε την ουσία…

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Ιωάννα Καρρά, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες


Γιατί να έρθει ο Άγγλος ή όποιος άλλος τουρίστας να φάει προϊόντα από γαλλικές, γερμανικές, ισπανικές φυλές ζώων, που τρέφονται όλο το χρόνο μέσα στο στάβλο; Με προϊόντα που εισήχθησαν στη χώρα, ή καλλιεργήθηκαν εδώ με σπόρους εισαγωγής, λιπάσματα εισαγωγής, τεχνολογία εισαγωγής;

Τι το ελληνικό έχει όλο αυτό; Ποια ταυτότητα; Το νερό και τον ήλιο; Αν φτάνουν αυτά, τότε εντάξει… Αλλά απ ότι φαίνεται δεν φτάνουν…
Όταν πας στη Γαλλία, θες να δοκιμάσεις κρασί και γίδινα τυριά, στην Ελβετία σοκολάτες… Στα παράλια της Ελλάδας καλαμάρια κάποιου ωκεανού, κατεψυγμένα και σαλάτα με λευκό τυρί αγνώστου προελεύσεως… 
Γιατί το κάνουν οι “άλλοι” καλύτερα από εμάς; 
Παράδειγμα!! Στην Ισπανία έχουν αναπτύξει κατά κύριο λόγο 4 αυτόχθονες φυλές γιδιών… Cabra Verata, Cabra Malaguena, Murciano-Granadina (τα γνωστά σας Mούρθια), Florida… Είναι κι
άλλες… Τα παραγόμενα προϊόντα τους έχουν ένδειξη, ταυτότητα, πιστοποίηση 100% RAZA AUTOCTONA, ΑΥΤΟΧΘΟΝΗ ΦΥΛΗ… Και το κεφαλάκι το τυρί, το 250 gr θα το πληρωθούνε 11 €… Κι εμείς τη ΦΈΤΑ 3,80 το κιλό… 
Γιατί, άραγε, οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες ετοιμάζουν εκτροφές με 10.000 και πλέον αιγοπρόβατα; Γιατί το κάνουν τώρα; Μας ενδιαφέρει;
Σαν παραγωγοί, σαν καταναλωτές… Ξέρουμε τι θέλουμε;;; Μάλλον αυτή είναι η πηγή… Ακόμα δεν ξέρουμε τι θέλουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης