"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Δεν βρωμάει μόνο απ’το κεφάλι το ψάρι – Bρωμάει απ’όπου και να το πιάσεις.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όλο αυτό με τη νοβάρτις, μου επιβεβαιώνει απλά το ζοφερό συναίσθημα που αποκόμισα απ’την προσωπική μου επαφή με τους μεγαλογιατρούς και τα νοσοκομεία.

Κι έχουμε και τους γιατρούς εδώ που μόλις τολμάς να πεις δεν σας εμπιστεύομαι γιατί είστε εμπόρια ορμάν να σε φαν, βυζαντινό συντεχνιακό, και για τους χιλιάδες ‘συναδέλφους’ με τις βιομηχανιούλες συνταγών το μουγκαφόν, τα πριμ απ’τις φαρμακευτικές ομερτά, κανένας δεν τα παίρνει, όλοι υπηρετούν τον άνθρωπο και την επιστήμη.

Μούρχεται στο μυαλό αυτό που μου είπε νεαρή γιατρός εδώ στην πόλη (και για διεκπεραιωτική εργασία, φαντάσου να έπρεπε να αφήσω και τον εαυτό μου στα χέρια της ) ‘μην τον προκαλείτε τον γιατρό κυρία μου, γιατί ο γιατρός μπορεί να σας τρέχει εσαεί’ έτσι λοιπόν. η απόλυτη εξουσία.

Γιατί δεν μπορείς να ελέγξεις τίποτα. μπορεί να σου παρουσιάσει το μαύρο άσπρο και το μπλε για κόκκινο. μπορεί να σου βγάλει ασθένεια που δεν υπάρχει, μπορεί να μη δει την ασθένεια που υπάρχει, μπορεί να παίξει με τις πιθανότητες πάνω σου, μπορεί να κάνει λάθος και να είναι ‘συμβαίνουν και λάθη’.

Φίλος γιατρός σε συζήτηση ανάλογη, ανέφερε περιστατικό όπου ο άλλος ‘έκανε’ ότι ‘έβλεπε’ τον ασθενή με κλειστή οθόνη, μια χαρά είσαι μπαρμπατάκη, τι χρωστάω ( ο έρμος) είκοσι ευρώ μπαρμπατάκη. ο άλλος αφαίρεσε το βυζί της γυναίνας δήθεν καρκίνος και καρκίνος δεν υπήρχε. λάθος. συμβαίνουν και λάθη στην ιατρική επιστήμη. 


Μια ιατρική επιστήμη που ελέγχεται απόλυτα από τη τζενετεχ, την νοβάρτις, τη ροσέ, και βάλε, πολυεθνικές μεγατόνων, τα πάντα όλα, εργαστήρια, ερευνητές, πανεπιστημιακές έρευνες, εγκρίσεις φαρμάκων, γιατροί φυσικά. αν δεν χρηματοδοτήσουν κι αν δεν εγκρίνουν αυτοί την παραγωγή και την κυκλοφορία, δεν γίνεται τίποτα. όλα για τον άνθρωπο και την επιστήμη.


Τις προάλλες έβλεπα μια ταινία στην τηλεόραση αργά, για έναν ερευνητή στην αμερική, που έψαχνε μια θεραπεία για τον καρκίνο του στήθους, τι τράβηξε ο άνθρωπος, μέχρι να τον αφήσουν να την κάνει την έρευνα, να χρηματοδοτήσουν, την κόψαν εκατό φορές, βρήκε ιδιωτική χρηματοδότηση, και μετά για να καταφέρει να το δώσει σε κάποιες γυναίκες πειραματικά στην αρχή, απ’ότι έλεγε στο τέλος η ταινία, είναι πραγματική ιστορία. ναι, έχουν λεχθεί όλα, με κάθε τρόπο, αλλά ποιός μπορεί να αναχαιτίσει την δίψα για χρήμα, για πολύ χρήμα , μόνο για χρήμα, των αγορών; φυσικά όχι οι πολιτικοί και η πολιτική.

Τα βλέπουμε. μη το συζητήσουμε.
Τέλος πάντων αυτάαα. κι άλλα πολλά.
Hθικόν δίδαγμα; δεν βρωμάει μόνο απ’το κεφάλι το ψάρι. βρωμάει απ’όπου και να το πιάσεις.

Ioanna Vrakovic

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδώ στα Τρικαλα με τον χοντρό, κατσαρομάλλη γιατρό και τους διευθυντές του, που υπογράφουν ανακοινώσεις στήριξης μαζί με τον γιατρό, μουστακαλή απο τα Σφακιά υπουργό ..γι αυτό επιτίθενται σε όλους. Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα λέει η παροιμία!!!!

  2. το γραφόμενο δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο τρικάλων. μάλλον η επιλογή της φωτογραφίας δημιούργησε τέτοιον συνειρμό. αναφέρεται σε όσα αποκαλύπτονται τελευταία σε σχέση με πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες και τη σχέση τους με τους γιατρούς. συν κάποιες προσωπικές εμπειρίες. αν δεν κατάφερε να μεταδώσει αυτό το σημείο, είναι άστοχο. τι να κάνουμε; κανένας δεν είναι τέλειος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης