"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.4 C
Trikala

Δεν μπορεί να συνεχίσει να κωφεύει η Δημοτική Αρχή

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925

                                         ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

   Με ερώτηση, που υπογράφεται από 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητείται η μετονομασία του Στρατοπέδου Καβράκου στην πόλη μας, όπου στεγάζεται η ΣΜΥ. Ζητείται να μετονομασθεί σε Στρατόπεδο Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

    Χαιρετίζουμε την κίνηση των παραπάνω βουλευτών, έστω κι αν έγινε καθυστερημένα, και περιμένουμε, επιτέλους!, την εξάλειψη του ονόματος του μισητού ιστορικού προσώπου από το Στρατόπεδο.

    Ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1925» για σχεδόν δέκα τώρα χρόνια, με τη βοήθεια κι άλλων στα Τρίκαλα και την Αθήνα, σπάσαμε τη μακροχρόνια επιμελημένη σιωπή των επιτηδείων καιβγάλαμε τις κουκούλες που είχαν φορέσει στην ιστορία, αποκαλύπτοντας πλήρως τόσο την αλήθεια για τη μεγάλη Τρικαλινή Αγροτική Λαϊκή Εξέγερση του 1925, όσο και το αποκρουστικό (καλύτερα αποτρόπαιο) πρόσωπο του στρατιωτικού Χρήστου Καβράκου.

    Ο Χρ. Καβράκος έπαιξε όλους τους «ρόλους».Αποδειγμένα υπήρξε δολοφόνος του λαού και ψευδομάρτυρας κατά των λαϊκών αγωνιστών, στρατοδίκης που καταδικάζει σε θάνατο εκλεγμένους πρωθυπουργούς, προδότης της πατρίδας και κορυφαίος ναζί της χώρας, που υπηρετώντας πιστά στα χρόνια της Κατοχής τη γερμανική ναζιστική στρατηγική της πείνας συνέβαλε στη λιμοκτονία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

    Τον δρόμο της μετονομασίας του Στρατοπέδου πρέπει ν’ ακολουθήσει χωρίς χρονοτριβή και η αφαίρεση του ονόματος του Καβράκου από οδό της πόλης των Τρικάλων.

     Η σημερινή Δημοτική Αρχή, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων, δεν μπορεί να συνεχίσει να κωφεύει αιδημόνως.

Είναι ντροπή δρόμος της δημοκρατικής μας πόλης να «κοσμείται» απ’ το όνομα προδότη και ναζιστή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης