"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Δεν “πάμε” ..καλά

lafarm

Σχετικά άρθρα

eisodos

Λίγες μόνο ώρες μετά την τοποθέτηση από το Δήμο Τρικκαίων, δύο προστατευτικών πλαισίων, για την προστασία κεντρικών πεζόδρομων από τα οχήματα, καταστράφηκαν από πολίτες και αποτελούν ήδη …παρελθόν. Δίνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα στη Δημοτική Αρχή και γενικότερα στη πόλη, ότι οι πεζόδρομοι δεν είναι μόνο για τους πεζούς….
Ανίκητο θράσος, έλλειψη παιδείας, μη αποδοχή κανόνων, συμφεροντολογική ερμηνεία, κακή έως ανύπαρκτη κοινωνική εκπαίδευση, διαχρονική ατιμωρησία με δημιουργία παγιωμένης και αλλοτριωμένης κοινωνικής συνείδησης, προστασία από πολιτικούς φίλους οι οποίοι παίζουν το ρόλο του προστάτη, ιστορικές και πολιτικές αναφορές?….Τι είναι τελικά?


Μάλλον όλα μαζί συνέβαλλαν, έτσι ώστε να αλλοιώσουν και ουσιαστικά να εκμαυλίσουν τη συμπεριφορά του λαού απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το κράτος γενικότερα, καθιστώντας τον ουσιαστικά, σε πολλές περιπτώσεις και σε μεγάλο ποσοστό, αντικοινωνικό παράγοντα και εχθρό του ίδιου του κράτους.


Βέβαια είναι ο ίδιος ο λαός, που όταν τον συμφέρει και σε μεγάλο ποσοστό, ευαγγελίζεται τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία, την ελευθερία και την παιδεία.
Ο ίδιος λαός, που δίνει εργολαβικά τη σωτηρία της χώρας σε κάποιους πολιτικούς, χωρίς αυτός να κάνει το παραμικρό προς αυτή τη κατεύθυνση.
Ο ίδιος λαός, που αντί να συζητάει για το πώς μπορεί να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, ερεθίζεται εγκεφαλικά με την αφόρητη δυσοσμία που εκπέμπουν ο Μαρινάκης με τον Μελισσανίδη.


Ο ίδιος λαός, που δεν αισθάνεται τη παραμικρή ντροπή να αποτελεί τους αβανταδόρους και τους χειροκροτητές των διεφθαρμένων πολιτικών.
Ο ίδιος λαός, που μετέτρεψε την ανομία σε αρετή, το κλέψιμο ως χαρακτηριστικό ευφυίας του ανθρώπου, και αναγάγοντας την υποκρισία σε βιολογική του παράμετρο.
Ο ίδιος λαός που εκστασιάζεται στα τραγούδια της Πάολα και του Παντελίδη, και μένει αδιάφορος στο Μάνο Χατζιδάκι.
Μπορεί αυτός ο λαός να αλλάξει τα πράγματα?…

Θανάσης Μπουλογεώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης