"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Δεν υπάρχει σωτηρία, εκτός αν δουλευόμαστε

lafarm

Σχετικά άρθρα

kontos-640x426

Του Χρήστου Κοντού : Αλήθεια σε αυτή τη χώρα ποιος δουλεύει ποιον; Εμείς δουλεύουμε τους εταίρους, αυτοί εμάς, όλοι μαζί τον Ελληνικό λαό που εναπόθεσε την Ελπίδα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς ή τελικά δουλευόμαστε όλοι μεταξύ μας;

Η χώρα έχει προ πολλού ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ και η παρούσα κυβέρνηση διαπραγματεύεται την υπερήφανη στάση… της χρεοκοπίας.

Ο ιδιωτικός τομέας πνέει τα λοίσθια, η εκτέλεση των μεγάλων έργων αναστέλλεται, τα εργοτάξια κλείνουν, οι επιχειρήσεις αναστέλλουν τις παραδόσεις προϊόντων όταν η εξόφληση δεν γίνεται με μετρητά, οι φαρμακευτικές δεν πληρώνονται από τα ταμεία και τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία ρίχνουν πιστολιές στην αγορά, οι μικρομεσαίες και εμπορικές επιχειρήσεις είναι κυριολεκτικά πεθαμένες και μένει μόνο η τοιχοκόλληση του κηδειόχαρτου. Η στάση πληρωμών από και προς το δημόσιο τομέα έχει γενικευτεί και παίρνει μορφή χιονοστιβάδας. Το σύνθημα του κυβερνώντος κόμματος ένα διάστημα «δεν πληρώνω», σήμερα εφαρμόζεται στην πράξη. Εκ των πραγμάτων, αφού η αδυναμία πληρωμών αυξάνεται και αναμένεται να γενικευτεί τους προσεχείς μήνες.

Όλα αυτά με την υπάρχουσα οικονομική και φορολογική κατάσταση, γιατί ακόμη και συμφωνία με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να επιτευχθεί (αύξηση ΦΠΑ, αύξηση φορολογίας στο 29% κλπ), τότε ο Χειμώνας θα βρει την αγορά με ένα απέραντο λουκέτο.

Ο τελευταίος μήνας του «ειδυλλίου» της κυβέρνησης με τους πολίτες είναι που τρέχει, καθώς από τον Ιούλιο θα έχουν βγει τα εκκαθαριστικά της εφορίας και θα τεθεί τέλος στην πρόσκαιρη «ευημερία» που προσέφεραν στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις οι απανωτές ρυθμίσεις των 100 δόσεων από το Δεκέμβρη και μετά. Φτάσαμε στο δια ταύτα.

Από τον Ιούλιο μέχρι τέλος του χρόνου οι Έλληνες θα κληθούν να πληρώσουν περί τα 12,2 δισ. ευρώ για φόρους εισοδήματος, συν 2,65 δισ. ΕΝΦΙΑ συν 3 δισ. ευρώ που προβλέπουν τα νέα μέτρα. Ήτοι, 18 δισ. περίπου. Τουτέστιν, 3 δισ. το μήνα για τους επόμενους 6 μήνες.

Αν όλοι οι Έλληνες είναι 10 εκατ., τα 18 δισ. ευρώ αντιστοιχούν σε 1.800 ευρώ σε κάθε κεφάλι. Μια τετραμελής οικογένεια της μικρομεσαίας κατηγορίας θα κληθεί να καταβάλει σε 6 μήνες περί τα 7.200 ευρώ ή 1.200 ευρώ το μήνα.

Αυτά με απλή λογιστική… ή μπακάλικη αν θέλετε, αλλά τα νούμερα πάνω κάτω έτσι έχουν.

Αλήθεια τι ψάχνουμε ή αν θέλετε τι κουβεντιάζουμε με τους…θεσμού;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης