"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Δεξιός ψάλτης: Απαιτείται σχέδιο και σοβαρότητα για το ιστορικό κέντρο της πόλης.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεδομένη θεωρείται μετά τον Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ,η βούληση του Δήμου Τρικκαίων για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας (Ενώσεως το παλαιότερο όνομα της και το πλέoν  ορθών ) και της παρακείμενης πλατείας του ενδόξου Στρατηγού Κιτριλάκη(νυν Εθν.Αντιστάσεως),αξιοποιώντας κονδύλια από ανάλογα προγράμματα και δράσεις.

Με δεδομένο ότι ορισμένα από τα προσχέδια προβλέπουν,πολύ σωστά κατά τη γνώμη μας, υπογειοποίηση κεντρικών αρτηριών και ενοποίηση του πεζοδρόμου της Ασκληπιού  με την κεντρική μας πλατεία ,κρίνεται σκόπιμο η Δημοτική αρχή να προκηρύξει άμεσα συγκοινωνιακή μελέτη του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Είναι γεγονός ότι η Διεθνής τάση απομάκρυνσης των αυτοκινήτων από τον εσωτερικό πυρήνα των πόλεων ,βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και οφείλει να αποτελέσει πρότυπο για τα Τρίκαλα.

Απαιτούνται  όμως τα ανάλογα προαπαιτούμενα και σοβαρές υποδομές περιμετρικά του δακτυλίου απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων.

Η κατασκευή πολυόροφου πάρκινγκ στο Δημοτικό οικόπεδο της οδού Κανούτα και υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Κιτριλάκη είναι εκ των ων ουκ άνευ, για την επιτυχή και λειτουργική πεζοδρόμηση του κέντρου .

Ο Δήμος οφείλει να εξετάσει την πιθανότητα σύμπραξης με ιδιώτες για την υλοποίηση του έργου  στη Κανούτα, μιας και μπορούν να αξιοποιηθούν και τα  καταστήματα στο ισόγειο του πάρκινγκ .

Αυτό όμως που είναι σίγουρο και προέχει είναι μια σοβαρή συνολική μελέτη για το ιστορικό κέντρο και όχι μόνο για τις πλατείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης