"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Προς αυτοδιοικητικούς άρχοντες το ανάγνωσμα.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αυτό που διακρίνει έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα από τις μετριότητες της πολιτικής ,είναι η επιλογή συνεργατών του, έλεγε κάποτε ο μεγάλος ακαδημαϊκός και τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων.Τσάτσος  .

Κι αυτό γιατί το ήμισυ της επιτυχίας η της αποτυχίας ενός πολιτικού, οφείλεται ακριβώς στην ποιότητα των συμβούλων που επιλέγει ,έγραφε αιώνες πριν ο Ξενοφών.

Τα παραπάνω μου ήρθαν στο νου λόγω επικαιρότητας ,αναλογιζόμενος τα λόγια του Λάμπρου Ευταξία ,ότι η επιτυχή αντιμετώπιση των συνεπειών των δύο μεγάλων σεισμών ( Σαντορίνης και Θεσσαλονίκης), από τον αείμνηστο Κων.Καραμανλή, οφείλονταν  εν πολλοίς και στις ικανότητες των συνεργατών του στην πρώτη περίπτωση και  των υπουργών του στη δεύτερη.

Που φυσικά ήταν προσωπική επιλογή του μεγάλου πολιτικού ,μιας και ήταν γνωστό ότι δεν επιδεχόταν παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο τομέα.

Άλλωστε η σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας ,έχει καταγράψει τον κρίσιμο ρόλο του Κώστα Λαλιώτη στις εκλογικές νίκες του ΠΑΣΟΚ  η ακόμη και σήμερα τον κομβικό ρόλο του Νίκου Κοτζιά στις στρατηγικές επιλογές της χώρας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ .

Αυτά βέβαια είναι  θεωρίες του αέρα , για τους ντόπιους πρωταγωνιστές της αυτοδιοικητικής  ζωής των Τρικάλων.

Τα κριτήρια  επιλογής υποψηφίων συμβούλων , είναι τελείως διαφορετικά  γι αυτούς και παλαιοπολιτικά  μετρήσιμα.

Οι επιλογές Αντιπεριφερειαρχών και Αντιδημάρχων είναι ενδεικτικές των κριτηρίων που προσμετρώνται .

Μπορεί να μην περιμένεις πολλά από έναν ανίκανο συνεργάτη, αλλά είναι πάντα ελεγχόμενος και πιστός, πιστεύουν οι τοπικοί μας άρχοντες .

Ο Δεξιός Ψάλτης όμως, θα τους δώσει μία συμβουλή, με μία εβραική παροιμία ,που αποτελεί απόδειξη γιατί αυτή η φυλή μεγαλουργεί : <<Μην δώσεις ποτέ αξία και εξουσία σε χαζό κι ανίκανο, θα το πληρώσεις ακριβά και γρήγορα >>.

Καλά πανηγύρια πατριώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης