"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στη Θεσσαλία xωρίς άλλη καθυστέρηση ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά βρίσκεται ολόκληρη η Θεσσαλία, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της, ξεπερνά το μισό εκατομμύριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι τα παιδιά που χρειάζονται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, θα πρέπει να διακομίζονται είτε στην Αθήνα, είτε στην Θεσσαλονίκη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιπρόσθετη ταλαιπωρία των ίδιων και των οικογενειών τους, αλλά και την οικονομική συνέπεια που προκύπτει εκ αντικειμένου.

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, οι Βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησαν σε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας να δημιουργηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση ΜΕΘ Παίδων στη Θεσσαλία με επαρκείς κλίνες, ικανή να καλύπτει αποτελεσματικά τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

«Διανύουμε μία περίοδο υγειονομικά κρίσιμη και επισφαλή. Η συνεχιζόμενη παρουσία του Covid-19 στο προσκήνιο σε συνδυασμό με την έξαρση της εποχικής γρίπης και των αναπνευστικών ιώσεων, έχουν διαμορφώσει μία τεταμένη υγειονομική συνθήκη και έχουν αυξήσει τις προσελεύσεις στα νοσοκομεία, τις νοσηλείες, αλλά και τις ανάγκες για ΜΕΘ Παίδων», τονίζουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αύξηση διακομηδών παιδιών

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι διακομιδές παιδιών από νοσοκομεία της περιφερείας σε ΜΕΘ των Αθηνών έχουν αυξηθεί, καταδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αναγκαιότητα λειτουργίας νέων ΜΕΘ Παίδων σε περιφερειακά νοσοκομεία“.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, “στη Θεσσαλία, παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός της ξεπερνά το μισό εκατομμύριο, μέχρι σήμερα δεν λειτουργεί καμία ΜΕΘ Παίδων. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι τα παιδιά που χρειάζονται να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, θα πρέπει να διακομίζονται με Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιπρόσθετη ταλαιπωρία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Την ίδια ώρα, η διετής μάχη των δημόσιων νοσοκομείων με την πανδημία, σε συνδυασμό με την άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει αποτελεσματικά το ΕΣΥ, έχουν τροποποιήσει τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υγειονομικών δομών και έχουν μειώσει τη δυναμική των κλινών τους κατά περιπτώσεις“.

Οι Βουλευτές Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσαν τον αρμόδιο Υπουργό να αφουγκραστεί επιτέλους τα κρίσιμα υγειονομικά δεδομένα και να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης