"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Διάκριση για την Ομάδα Ρομποτικής του 4ου Γυμνασίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Σάββατο 2 Απριλίου στα εκπαιδευτήρια Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, διεξήχθη ο 1ος Πανελλήνιος διαγωνισμός  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  για παιδιά Γυμνασίου με διοργανώτρια την WRO Hellas .
Στο διαγωνισμό (κατηγορία Open) συμμετείχε και η ομάδα Ρομποτικής του 4ου Γυμνασίου «Γιώργος Σεφέρης», οι Robotroniacs, με θέμα «Ταξίδι στην αρχαιότητα. Τα μέλη της  ομάδας που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είναι οι μαθητές: Κράλλης Δήμος (Β΄ τάξη), Τσιώτας Αναστάσης (Β΄ τάξη) και Σωτηρίου Χρήστος (Α΄ τάξη). Τους μαθητές συνόδεψε η υποδιευθύντρια του σχολείου και προπονήτριά τους Μαρούση Ματίνα. 
Το έργο των μαθητών ήταν μια Βαλλίστρα της αρχαίας Ελλάδας, κατασκευασμένη με δομικά στοιχεία Lego, την οποία προγραμμάτισαν, ώστε να έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται έως ότου εντοπίσει, με την βοήθεια του  αισθητήρα υπερήχων, έναν στόχο και  να εκτοξεύει πυρομαχικά με μέγιστη απόσταση 1.20 μέτρα και ελάχιστη 50 εκατοστά, ανάλογα με  το χρώμα της μπαλλίτσας (πυρομαχικού) .
Η ομάδα του 4ου Γυμνασίου συναγωνίστηκε με 23 σχολεία της Ελλάδας και πήρε την 5η θέση ισοψηφώντας με το 1o Γυμνάσιο –ΤΕΙ Λάρισας. Οι μαθητές, παρότι δεν κατέλαβαν κάποια από τις 3 πρώτες θέσεις,  πέτυχαν πολύ καλή βαθμολογία (175 μονάδες) έναντι (195) της νικήτριας ομάδας. Επιπρόσθετα, όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι μαθητές, ήταν μια σημαντική εμπειρία γι αυτούς καθώς διαγωνίστηκαν με μαθητές από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την ρομποτική, έμαθαν καινούρια πράγματα, ανάπτυξαν δεξιότητες διαχείρισης και επίλυσης προβλημάτων και τους δόθηκαν κίνητρα για περαιτέρω ενασχόληση και ανάπτυξη.
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές της ομάδας για την εξαιρετική παρουσία τους στο διαγωνισμό αλλά και για τη δημιουργικότητα, την επιμονή και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ευχόμαστε στην ομάδα νέες διακρίσεις στο μέλλον… Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το εργαστήριο Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων για την υποστήριξη που μας παρείχε καθώς και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για την ευγενή χορηγία» τονίζεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης