"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.6 C
Trikala

Διάκριση μαθητών του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων σε διαγωνισμό του Δήμου Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι μαθητές Μαραγκός  Γιάννης και Καραΐσκος Ανδρέας, της Β’ τάξης του 1ου ΓΕΛ

Τρικάλων διακρίθηκαν σε διαγωνισμό του Δήμου Τρικκαίων που απευθύνονταν σε μαθητές Λυκείων του Δήμου Τρικκαίων και   θα εκπροσωπήσουν την πόλη μας στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (YOUTHTAKE), στο Στρασβούργο από 16-21 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου πόλεων που συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων και το οποίο συντονίζεται από την πόλη του Στρασβούργου (Strasbourg Club).

Στη  φετινή ετήσια συνέλευση, νέοι εκπρόσωποι των πόλεων του Στρασβούργου θα συμμετάσχουν σε ομάδα εργασίας με στόχο την διατύπωση  προτάσεων δράσης και μέσων συμμετοχής των νέων σε δύο τομείς:

  • Αλληλεγγύη και η μετουσίωση της σε συγκεκριμένες δράσεις και έργα.
  • Ενεργός & υπεύθυνος πολίτης.

Στη συνέχεια, η ομάδα εργασίας θα κληθεί να παρουσιάσει τις προτάσεις της στους θεσμικούς εκπροσώπους του Δικτύου του Στρασβούργου σε ανοικτή διάσκεψη. Οι εκπρόσωποι της νεολαίας θα καταρτίσουν μια συντονισμένη στρατηγική υπέρ της συμμετοχής των νέων στο Δίκτυο πόλεων και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, με στόχο να προκληθεί μια ανοικτή συζήτηση για τα παραπάνω θέματα. Στόχοι της σύγκλισης του Φόρουμ Νεολαίας είναι αφενός μεν η ενεργός συμμετοχή των νέων στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τις πολιτικές του Δικτύου, κι αφετέρου η ενθάρρυνση του δημόσιου διαλόγου και του συμμετοχικού σχεδιασμού.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης άλλες εννέα ομάδες μαθητών του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, και επτά ομάδες άλλων σχολείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης